pandèmia mundial

Andorra tindrà accés a la vacuna de Pfizer

La farmacèutica afirma que té una efectivitat del 90% després d'obtenir els resultats de l'assaig de la fase 3

Govern paga 3,5 dòlars per dosi de la reserva de la vacuna de Covax

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica Pfizer i el grup BionTech han anunciat avui que tenen una vacuna contra el coronavirus que presenta un 90% d'efectivitat. Els resultats s'han obtingut del darrer assaig de fase 3, que és l'última abans de demanar formalment l'homologaciód'aquesta. A l'assaig hi han participat 43.538persones deles quals 94 ho han fet en aquest darrer estudi, on només vuit s'han contagiat de Covid després d'haver rebut la vacuna en dues dosis amb tres setmanes de diferència.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat aquesta tarda que es tracta d'una de les vacunes previstes en el projecte Covax a les quals Andorra hi tindrà accés a través de França i Espanya ja que se subministraran a la Unió Europea, igual que la d'Oxford. "Ens en congratulem del resultat, però es troba en una fase molt inicial", ha indicat el ministre de Salut, que ha destacat que el nombre de persones que han participat en l'assaig encara no és suficient segons l'FDA perquè es consideri segura i eficaç. Amb tot, ha precisat que "els resultats preliminars encarrilen un futur amb una vacuna que segurament serà segura i que molt probablement es reproduira en altres vacunes que també s'estan treballant".

De la seva banda, el president i director executiu de Pfizer, AlbertBourla, ha destacat que avui "és un gran dia per la humanitat", que s'està a un pas "d'un avenç molt necessari per posar fi a aquesta crisi de salut mundial" i que "és una victòria per a la innovació, la ciència i un esforç de col·laboració global".Bourlaha agraït la participació de tots els voluntaris i ha explicat que es continuaran recollint més dades a mesura que l'assaig continuï i que preveuen produir a escala mundial fins a 50 milions de dosis de vacunes aquest any i fins a 1.300 milions el 2021.

tracking