PARRÒQUIES

La Massana i el poble de Penelles volen agermanar-se

El comú té com a objectiu l’intercanvi cultural amb la localitat catalana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia de la Massana i el poble de Penelles, a la comarca de la Noguera, estudien la possibilitat d’agermanar-se. El conseller de cultura massanenc, Guillem Forné, va explicar al Diari que la decisió del comú té a veure amb l’intercanvi cultural que es vol tenir entre les dues poblacions, ja que el municipi català compta amb un dels festivals de murals i art rural més destacats de la província de Lleida.

Forné va exposar que a hores d’ara el projecte continua treballant-se, però que està estrictament “marcat per la situació epidemiològica”. Tot i això, la voluntat de l’equip encapçalat per Olga Molné és que de cara a la primavera vinent, el conveni entre els dos territoris pugui ser una realitat. “El dia que ho puguem oficialitzar ens agradaria fer un acte i que es pugui lluir tal com toca juntament amb els membre de l’ajuntament de Penelles” va dir el conseller.

L’objectiu de tot plegat és que “podríem organitzar trobades i sortides entre les dues localitats” va explicar Forné, afegint que “ens interessa molt el tema dels murals artístics i per exemple al quart d’Arinsal s’ha pintat un mural del Comapedrosa”.

De fet, la Massana no només treballa amb el municipi lleidatà. Cal recordar que des de fa un temps s’estan establint contactes amb la localitat francesa d’Angulema, al sud-oest del país, que destaca pel seu festival internacional del còmic. Forné va relatar que ara mateix el conveni de col·laboració per La Massana Còmic ha quedat aturat malgrat que estiguin en contacte, i que l’equip comunal ara ha decidit centrar-se primer en Penelles.

tracking