pandèmia mundial

Educació vol comptar amb l'opinió dels docents pels tests

El SEP demana que hi hagi sanitaris als centres que puguin fer la prova

Educació vol comptar amb l'opinió dels docents pels testsSFDG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació assegura que vol comptar amb l’opinió del col·lectiu d’educació per elaborar els protocols a seguir pel cribratge a les escoles i que les paraules del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, “eren en un context genèric” que implicava a diversos sectors. Per la seva banda, el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), malgrat que no es vol mullar a l’espera de directives més clares, assegura que la majoria dels professors veuen amb recel haver de fer el test i demanen que hi hagi sanitaris als centres encarregats de dur a terme les proves.

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, va emetre un missatge a la comunitat educativa en general en què indicava que “sempre s’ha volgut incloure els docents en les diferents proves diagnòstiques” i que no era amb cap altre objectiu que no sigui el de “vetllar per la seguretat sanitària de les escoles”. Per aquest motiu, Vilarrubla reiterava la necessitat de “tenir en compte el col·lectiu” i que els passos a seguir “es definiran pèviament amb les direccions de les escoles”.

Des del sindicat, la seva presidenta, Anna Mundó, va explicar al Diari que eren coneixedors del missatge que havia difós la ministra i que ara mateix “és un moment incert per pronunciar-se al respecte, ja que no hi ha hagut una presa de decisió”.

Mundó va recordar que les paraules del titular de Salut havien encès les alarmes al conjunt de professors i que hi havia hagut “nerviosisme”, a més “tenint en compte que no se’ns havia informat prèviament d’aquesta possible decisió”.

Amb tot plegat, sense mostrar un posicionament ferm, sembla que des del SEP estarien d’acord que es faci el cribratge, tenint en compte que és una mesura de seguretat, però “el que no es vol és que haguem de ser nosaltres els qui esperem a la porta als alumnes i posar-los un bastonet pel nas. Hem d’esperar a veure com ho acaben plantejant”.

tracking