pandèmia mundial

Escaldes rep 34 demandes pels ajuts socials

El comú incorporarà una treballadora social dilluns per valorar les sol·licituds i concedir-les

Escaldes rep 34 demandes pels ajuts socialsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa de prestacions socials que el comú d’Escaldes-Engordany va engegar fa unes setmanes ja ha rebut 34 sol·licituds. Així ho va indicar ahir al Diari la consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, Magda Mata, que va detallar que la tipologia és molt diversa i que n’hi ha “per a alimentació, exoneració d’activitats esportives, del foc i lloc i peticions de persones amb discapacitat”. Sobre l’estat en el qual es troben les peticions, Mata va apuntar que “estem tractant tots els dossiers i donant-los el màxim de celeritat possible per intentar d’oferir ràpidament les ajudes sol·licitades”.

En aquest sentit, va detallar que les demandes “més fàcils de tramitar” són les de persones amb discapacitat perquè cal presentar la prova Conava. A partir d’aquí, “han de passar per la comissió d’atenció a les persones la setmana que ve, que és el procediment on hi ha un conseller de la minoria”. “Aquestes seran les més àgils, però també volem accelerar la resta”, va afegir. Una tasca per a la qual serà vital la incorporació de la treballadora social dilluns de la setmana vinent: “Ella farà les valoracions socioeconòmiques pertinents i les propostes de resolució, tanmateix valorarà si cal fer-ne un seguiment o derivar el cas al Govern.”

En ser preguntada sobre l’ajuda a les persones que estiguin amb ERTO per pagar el lloguer va expressar que “ara per ara hi ha la convocatòria de Govern de lloguers oberta i estem privilegiant les persones que venen per fer aquest tipus de demanda per no trepitjar-nos”. En aquesta línia, va matisar que “per molt que s’hagi dit” que la intenció del comú és envair les competències del Govern, “en cap moment hem volgut substituir o trepitjar” les ajudes de l’executiu, sinó “complementar-les i treballar tots plegats pel bé dels ciutadans i les ciutadanes”.

En relació amb el paquet d’ajudes, va recordar que tenen un límit de prop d’un milió d’euros per destinar als ciutadans que ho sol·liciten, però que “en cap moment s’ha destinat a ampliar-lo”. A més, paral·lelament hi ha les ajudes dedicades per als empresaris que compten amb més de 600.000 euros. Una mesura per la qual “ja hi ha sol·licituds i demandes, sobretot per a l’erradicació de les taxes”. Amb tot, va comentar que és una mesura que “va sortir més tard” i que, per tant, “les demandes encara estan entrant i no hem pogut detectar quins són els sectors més necessitats”.

Actualment el comú d’Escaldes-Engordany disposa d’un punt d’informació amb una persona que desenvolupa una tasca d’acompanyament, assessorament i orientació i, a més, recull les demandes. Amb la incorporació de la treballadora social es tramitaran els dossiers i “es prioritzaran les demandes que puguem detectar que tinguin un caràcter més urgent”. Cal recordar que el consistori no ha fixat una data límit per presentar sol·licituds per rebre aquestes ajudes.

Els ajuts

Les prestacions previstes al pla escaldenc preveuen ajudar llars en situació de precarietat a sufragar l’alimentació, es contribuirà amb un ajut puntual de fins a 500 euros per pagar una despesa sobrevinguda de primera necessitat, també es preveu donar ajuda pel mateix import en cas d’haver de fer adaptacions a una llar on viu una persona amb mobilitat reduïda i ajuts per als padrins que reben assistència a domicili, despeses associades als infants i joves que es vulguin emancipar.

tracking