x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
PANDÈMIA MUNDIAL

Els docents cribraran els alumnes

Salut realitzarà una formació al personal dels centres que farà servir els tests d’antígens ràpids amb una mostra nasofaríngia
Un docent realitzant-se la prova TMA a l''stop lab'.

Els docents realitzaran les proves Covid als alumnes

Un docent realitzant-se la prova TMA a l''stop lab'.

Fernando Galindo
Actualitzada 07/11/2020 a les 06:06
El personal docent i treballadors dels centres escolars seran els encarregats de fer les proves diagnòstiques del coronavirus als alumnes. El ministre de Salut, Joan Martínez, va explicar ahir en roda de premsa per informar de la darrera actualització sanitària que el personal rebrà una formació per poder dur a terme els tests. En aquesta formació també s’hi sumaran els equips de les estacions d’esquí, així com també els d’altres institucions que s’han ofert per realitzar els tests.

El titular de Salut va manifestar que en un principi es faran servir els tests d’antígens ràpids que funcionen amb una mostra nasofaríngia i que la voluntat és acabar passant als tests ràpids en saliva. La idea és que cada centre organitzi una roda que permeti que als alumnes i professors se’ls faci la prova amb una periodicitat setmanal. A més, cada escola funcionarà diferent a la resta, és a dir, no estaran sincronitzades.

La decisió de l’executiu Benazet va recordar que s’inclou en la definició de l’operativa per al cribratge del 40 per cent de la població setmanalment que es vol fer durant l’hivern.

Cribratge al comerç
Benazet també va explicar que a partir d’avui comença un cribratge sectorial al comerç en el qual estan “cridades a participar” unes 5.800 persones i que hauran de trucar al 821 955 per demanar hora. Aquests controls s’allargaran fins al 13 de novembre. A més, també s’està convocant a través de l’Associació de Contractistes d’Obra (Acoda) el personal de la construcció.


En la compareixença, el ministre va explicar que altres sectors en els quals l’executiu vol incidir de manera immediata són les ludoteques, personal de l’atenció primària, els agents de circulació o personal no sanitari dels centres sociosanitaris. Tots aquests treballadors seran cribrats seguint la tècnica de la TMA i en els dispositius existents dels stop labs. Amb tot plegat, Benazet va al·legar que “anem bé i hem de seguir cribrant-nos per així poder tractar les persones positives al virus”, i va tornar a insistir que els que han sortit del país o les que pensen que han estat en situacions de risc de contagi “que es facin la prova”.


El ministre, pel que fa al certificat de la prova negativa als turistes que vulguin passar més de quatre nits al país, va explicar que se seguirà el mapa de la Unió Europea que marca la situació a cada Estat. A més, s’afegirà el criteri de la capacitat diagnòstica. Si és superior a 5.000 proves per cada 100.000 habitants, com Islàndia o Dinamarca, quedaran exempts, ja que “tenen un control molt elevat i el risc que aquestes persones estiguin malaltes és més baix”.


Quant a la relaxació de les mesures per frenar els contagis, el ministre va exposar que “sabem que els bars, restaurants i oci nocturn estan patint” i que per aquest motiu s’han iniciat reunions amb els representants del sector. “És clar que no s’obrirà com abans”. Va incidir que “cal que la taxes de reproducció i incidència siguin més baixes que en l’actualitat” i que es treballarà per un model que limiti les relacions socials en aquests establiments.

 
SALUT REGISTRA 73 NOUS POSITIUS I 102 RECUPERACIONS EL DARRER DIA
El ministre de Salut va informar que en les darreres 24 hores s’han detectat 73 nous contagis per coronavirus, 42 menys que el dia anterior. La dada, doncs, fa que el nombre total de casos des del mes de març sigui de 5.208, dels quals 4.351 corresponen a la segona onada. Ara mateix 1.173 són actius, representant una davallada de vint casos respecte a dijous. Per contra, el ministre va notificar que s’ha donat d’alta 102 persones durant les darreres hores. El nombre d’altes s’eleva fins a les 3.156. Les defuncions es mantenen en 75.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, a l’hospital hi ha 27 pacients ingressats, 17 a planta i 10 a la unitat de cures intensives (UCI). Set d'ells es troben sota ventilació mecànica. A la planta Covid d’El Cedre hi ha sis casos després de l’ingrés d’un cas positiu detectat en els cribratges setmanals que es fan a la residència. Pel que fa a les escoles, actualment hi ha 13 aules sota vigilància activa, de les quals tres estan aïllades totalment i 10 de manera parcial. Amb vigilància passiva s'eleva fins a les 21.
Pel que fa a l’stop lab mòbil de la Massana, s’han fet un total de 638 proves TMA i a partir de demà es traslladarà a Santa Coloma durant una setmana.
Etiquetes
Veure’n més
67
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts