actualitzaci

Noranta contagis nous en 24 hores i baixa la pressió sanitària

Noranta contagis nous en 24 hores i baixa la pressió sanitàriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra de positius torna a fregar el centenar de casos amb 90 nous contagis notificats pel ministeri de Salut des de dimecres, que situen el total d’afectats pel SARS-CoV-2 en 5.135 persones des de l’inici de la pandèmia, de les quals 4.278 corresponen a la segona onada. Els malalts amb el virus actiu baixen a 1.202, 34 menys dels anunciats dimecres, i les altes augmenten a 3.858 persones, amb 124 recuperacions noves.

Un pacient afectat per la Covid que estava ingressat a planta va rebre ahir l’alta i torna a baixar lleugerament la pressió sanitària amb 27 hospitalitzats, segons les dades del SAAS. La situació dels malalts de l’UCI també millora ja que un dels nou ingressats es recupera sense ventilació mecànica, tot i que queden set contagiats de coronavirus amb aquest suport. La mateixa petita millora es dona a El Cedre, ja que un dels padrins que estava ingressat a la planta geriàtrica per a positius va abandonar la unitat en les últimes hores.

L’afectació del coronavirus en el sistema educatiu va registrar de nou un descens de la incidència molt notable, ja que el Govern va informar que només hi ha una classe totalment tancada per la detecció de positius, dues menys que dimecres. El que creixen són les aules en vigilància activa amb part dels alumnes confinats, ja que n’hi ha set amb aquesta casuística que ahir no afectava cap centre escolar.

El total de classes en vigilància passiva és de 19, catorze més que les anunciades dimecres pel ministre de Salut. En aquests casos les autoritats sanitàries informen les famílies que controlin si els fills poden desenvolupar algun símptoma compatible amb la Covid-19 perquè s’ha diagnosticat un positiu a l’aula, però que no representa un contacte directe per a la resta d’alumnes. L’ensenyament presencial es continua fent amb normalitat i els escolars que no es considera que han tingut relació estreta amb l’afectat no tenen restriccions per sortir de casa.

tracking