Gallardo sosté que Toti Garcia no és l'únic assessor de Govern que té targetes de visita

El ministre diu que “la persecució del PS” sobre l’assessor “transcendeix el control al Govern”

Gallardo sosté que Toti Garcia no és l'únic assessor de Govern que té targetes de visitaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Podran fer tantes preguntes i insinuacions com vulguin, però tant les utilitzacions de les targetes com el seu contracte són legals”, va manifestar ahir el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, visiblement enutjat per haver de sortir en defensa, un cop més, de l’assessor extern del Govern Antoni Toti Garcia, en matèria d’inversió estrangera. En aquest sentit, Gallardo va defensar que les targetes de visita oficials de Toti s’adscriuen a la legalitat sempre que el seu ús “se cenyeixi al seu contracte de prestació de serveis”. Precisament, el titular de Presidència va manifestar que el 28 de gener “se li va demanar de signar un document perquè quedés circumscrit el seu ús”.

Sobre aquesta qüestió, el ministre va comentar que és una fórmula “que no és estranya” i que ja s’ha usat amb altres assessors de l’executiu “perquè tinguin més credibilitat i es puguin acreditar com a interlocutors del Govern”. En el cas del propietari d’A2 Security, Gallardo va assegurar que s’han imprès un total de 250 targetes de visita a un preu de 38,31 euros.

No obstant això, els arguments de Gallardo no van acabar de convèncer el conseller del PS Joaquim Miró, que va qüestionar que Garcia disposi d’una targeta amb l’adreça i el telèfon del Govern “quan van dir que no tenia un despatx físic”. “Li reitero que ell no té cap cadira i cap ordinador. El seu correu i el telèfon el recepcionen des del gabinet”, va replicar Gallardo. Al seu torn, Miró va expressar la disconformitat respecte a la resposta del ministre, ja que “encara que no hi sigui físicament resulta que sí que té un servei de secretariat”.

En darrer lloc, el debat va virar cap a unes fotografies que el dirigent socialdemòcrata va realitzar a inversors estrangers que prèviament s’havien reunit amb Garcia, quelcom que va avivar la polèmica entre el ministre i l’oposició. Això no és un tema de fiscalització al Govern, sinó un tema personal”, va concloure Gallardo.

tracking