societat

Els propietaris de gossos s'organitzen per protestar contra la nova taxa

Un centenar de persones s’afegeixen a un grup de WhatsApp per reunir-se davant les corporacions

Els propietaris de gossos s'organitzen per protestar contra la nova taxaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova taxa que volen aplicar alguns comuns per a la tinença de gossos està generant indignació entre la societat civil i els propietaris dels animals. Fins i tot, s’ha creat un grup de WhatsApp del qual ja formen part 120 persones que estan en contra que les corporacions vulguin aplicar aquest nou impost. El seu nom és Taxa per tinença de gossos i, entre altres accions, alguns dels membres proposen manifestar-se davant l’administració pública per evitar que segueixi endavant.

Un dels impulsors del grup és Jaume Vilamajo, que va assegurar al Diari que “la intenció és defensar que la major part de la població és cívica” i, en tot cas, reiterant les paraules de Laika i Apapma, “que s’hagi de sancionar els qui no recullen els excrements, però no indirectament a tothom”.

La iniciativa va sorgir ara fa dos mesos i molts dels participants provenen del grup Alarma gos perdut que, de forma voluntària i altruista, ajuda en la recerca del gos en cas que s’hagi perdut. De fet, fa set anys que duen a terme aquesta tasca.

La intenció dels membres del nou grup és fer veure als diferents comuns la necessitat de no aplicar la taxa i, en cas que vulguin seguir endavant, que puguin garantir els pipicans en plenes condicions i almenys “un parc perquè els gossos puguin córrer i esplaiar-se”, va reiterar Vilamajo. També hi ha persones que demanen que hi hagi menys dificultats per tenir un animal a casa, davant la negativitat d’alguns propietaris de pisos.

Taxa per la tinença de gossos té pensat organitzar-se per manifestar-se pròximament. Hi ha associats, a més a més, que volen fer un pas més endavant i pensen a deixar de recollir els excrements. “És obvi que nosaltres volem una lluita pacífica però els dirigents han d’entendre que hi ha persones molt enfadades perquè no es poden permetre pagar cada vegada més taxes i que se’ls acusi d’incívics quan no és així.”

Un dels altres punts que els genera indignació és la diferenciació que es vol fer segons el pes i raça de l’animal i, per tant, amb un cost diferenciat. Vilamajo va al·legar que “és injust que això passi. Si l’impost no es pot evitar hauria de ser per a tothom igual”. També va afegir que s’ha de tenir en compte que l’entrada freqüent de turistes també genera que hi pugui haver brutícia i que més enllà dels excrements de gossos, “les mateixes persones són moltes vegades les que llencen a terra papers i llaunes, entre altres”.

A través de change.org també s’ha iniciat una recollida de firmes en contra del nou impost i asseguren que la mesura “provocarà l’abandonament de gossos de forma massiva i la massificació a les protectores d’animals”.

PROTESTA

El grup de WhatsApp es va iniciar fa dos mesos per lluitar en contra de la taxa que volen aplicar algunes corporacions.

Els membres estan d’acord que se sancioni les persones incíviques, però volen que no es multi indirectament tots els propietaris.

Demanen que si finalment s’ha de pagar l’impost serveixi per tenir pipicans en condicions i un espai on els gossos puguin córrer i esplaiar-se.

Mostren la seva incomprensió pel fet que es vulgui fer pagar un preu diferent segons el pes i la raça de cada animal.

S’ha iniciat una recollida de firmes a change.org per evitar la mesura.

tracking