Pandèmia mundial

Pallarés assegura que no perillen llocs de feina a Govern

No es faran contractacions ni es cobriran jubilacions si no és imprescindible

Pallarés assegura que no perillen llocs de feina a GovernSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir el decret que regula els plans ministerials de racionalització dels recursos humans de l’administració general per als anys 2020 i 2021. Un decret que recull el teletreball, la reducció de jornada, l’adaptació d’horaris per evitar hores extra o els permisos no retribuïts, però també la mobilitat de funcionaris per qüestions de necessitat o el vet a les noves contractacions de treballadors públics o a cobrir les places dels que es jubilin sempre que no sigui imprescindible o necessari per l’emergència sanitària. Un decret que pretén assolir “cert estalvi” del capítol 1, la despesa de personal. Però la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, va assegurar que en cap cas perillen llocs de treball a l’administració general. “El que sí que caldrà és adaptar llocs de treball”, va afegir, tenint en compte la voluntat d’incidir cap a la digitalització i que, en conseqüència, desapareixeran algunes funcions. Però va assegurar que hi haurà acompa­nyament al funcionariat en aquesta transició. Alhora, va negar que hi hagi prevista l’externalització de cap servei.

Respecte al teletreball (i un cop se superi la situació actual, en què s’ha enviat tot el personal possible a fer feina no presencial), Pallarés va indicar que si bé ara per ara el decret estableix que els treballadors que vulguin sol·licitar-lo han d’aportar el seus propis mitjans tècnics, el Govern ja té previst que les renovacions d’equipament informàtic que s’hagin de fer a partir d’ara siguin amb equips portàtils per tal de facilitar als funcionaris endur-se’ls a casa. El teletreball es podrà fer entre un i tres dies per setmana (queden exclosos cossos especials i l’educació), però també s’habilita al Govern fer un permís més extens en jornades que es prevegin complicacions de trànsit com ara a causa d’una nevada. La ministra va defensar que el treball no presencial també pot suposar un estalvi per al treballador públic i va afegir que la modalitat es preveurà a la modificació de la Llei de funció pública.

UN 20% MENYS DE MOBILITAT

El Govern haurà de respondre avui al Consell General la pregunta del PS relativa a la legislació amb la qual s’empara per decretar el teletreball obligatori malgrat que Pallarés va recordar que ja és una modalitat de contracte recollida al Codi de relacions laborals. Respecte a la mesura, el ministre portaveu, Eric Jover, va indicar que des de dilluns s’ha registrat una davallada del 20% de la mobilitat que s’atribueix a la feina al domicili i que no hi ha entrada de visitants, i que els inspectors del Govern tenen sobre la taula els controls per verificar que es compleix el teletreball.

tracking