x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Mercat a menys de mig gas

El mercat de la Seu d’Urgell i les botigues locals viuen amb dificultats les noves restriccions de mobilitat decretades per la Generalitat de Catalunya.
El mercat de la Seu d'Urgell, ahir al matí.

Mercat a menys de mig gas

El mercat de la Seu d'Urgell, ahir al matí.

Martí Pons
Actualitzada 04/11/2020 a les 06:26
La situació és crítica. El carrer major de la Seu d’Urgell deslluïa ahir al matí en una jornada de mercat, normalment concorreguda per andorrans i veïns dels voltants. Els paradistes mantenien la força per continuar enfrontant-se a la pandèmia i atenien els clients amb un somriure rere la mascareta com si no passés res. En el seu interior, mentrestant, la majoria només pensaven en la davallada dels ingressos que estan patint. Alguns fins als cinquanta per cent en menys d’una setmana.
Les mesures decretades pel govern de la Generalitat fan que el pas per la frontera del riu Runer només pugui ser per una causa justificada, no per l’oci i el comerç. “Estem davant d’un grup de persones que dirigeixen improvisant continuadament i que no saben com gestionar la situació”, va explicar l’Àngel, un venedor de formatges i embotits. “Si estàvem acostumats a portar més del doble dels palets que portem avui. Ni els venem. És una situació desesperant”, va dir la Lídia (nom fictici). A més, alguns van criticar que des de l’ajuntament “només ens maregen canviant-nos d’ubicació constantment. Del passeig al carrer Major. Alguns deixen de venir a comprar, fins i tot”, va afirmar la Núria.

Fins i tot a Mercadona es podien veure alguns cotxes amb matrícula del Principat, però no de la manera com la cadena està acostumada. Sí que és cert, però, que fonts del sector i veïns de la zona van explicar que dijous a la tarda, abans que entressin en vigor les restriccions de mobilitat, es van poder veure andor­rans amb fins a quatre carrets de la compra plens, “com si no hi hagués demà”, va manifestar el Ramon (fictici), resident a la Seu.
El que és evident és que almenys fins al 16 de novembre aquesta serà la imatge que haurà de viure la capital de l’Alt Urgell. L’alcalde, Jordi Fàbrega, confia que no s’allargui més enllà de quinze dies o com a màxim un mes. “Hem d’intentar evitar el col·lapse sanitari i que puguem viure un Nadal amb tanta normalitat com sigui possible.”
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts