x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

Costa vigila Trump

El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, exerceix d’observador de les eleccions americanes en una jornada que considera “apassionant”.
Costa com a observador a les eleccions americanes.

Costa vigila Trump

Costa com a observador a les eleccions americanes.

FERRAN COSTA / L'A
Actualitzada 04/11/2020 a les 06:45
Ferran Costa ha estat testimoni d’unes eleccions estatunidenques en les quals la polarització és la gran protagonista. El president del grup parlamentari liberal va viatjar dissabte als Estats Units d’Amèrica per exercir com a observador de l’OSCE-PA en els comicis americans que es van celebrar ahir. I descrivia la jornada com “un dia apassionant, tant per als que som observadors com per als nord-americans, perquè mai abans hi havia hagut tanta polarització”. De fet, va destacar que és precisament aquesta divisió d’opinions la que es respirava en l’ambient i que “és més un referèndum de Trump sí o Trump no”, perquè, va indicar, Biden no atreu tant per qui és, sinó per ser l’opció contrària a Trump.

El conseller liberal va seguir la jornada electoral a Milwaukee, Kenosha i Racine conjuntament amb dos observadors més de l’OSCE-PA. I es va mostrar emocionat perquè va exposar que Wisconsin “és un dels swing states i pot ser que resulti decisiu”, ja que a les eleccions passades va guanyar-hi Trump per sobre de Hillary Clinton amb un 0,77% més de vots.

Fins dilluns, Costa va participar, conjuntament amb la resta d’observadors, en les sessions preparatòries i de formació per al bon funcionament de la jornada electoral. Els comicis americans tenen un sistema peculiar molt diferent de les eleccions dels països del nostre entorn. Durant la formació va rebre la informació sobre el marc legal sobre el qual se sustenten les eleccions i se’l va informar que els sistemes de votació no són els mateixos a totes les jurisdiccions electorals.

“Un dels reptes és la identificació a l’hora de votar, n’hi ha que no tenen passaport i no existeix el DNI, per això alguns opten pel carnet de conduir, però no tothom en té”, va expressar. A més, va destacar que hi ha més formacions polítiques a banda dels republicans i els demòcrates i que des de primera hora “hi ha cues per votar, la gent té moltes ganes de participar”. “Normalment tenen un 50% de participació i enguany es preveu que sigui excepcionalment alta”, va afegir.
Etiquetes
  • #29 Marcel
    (05/11/20 07:09)

    El podria haver acompanyat el de Sitges, per fer el Catalanes por el Mundo, eh Martínez?

    Respondre
  • #28 Enric
    (04/11/20 20:34)

    Catalanes por el mundo.

    Respondre
  • #27 JFK
    (04/11/20 19:32)

    TITULAR "Costa vigila a Trump".
    PREGUNTA "Y a Costa quien lo vigila".

    Respondre
  • #26 jove
    (04/11/20 18:13)

    perruquera va dir..
    Aquest noi ni les eleccions de casa seva a Catalunya sabria observar. Wisconsin, ganes de riure i plorar al mateix temps.

    Respondre
  • #25 Wisconsin
    (04/11/20 17:24)

    Justo en el estado donde está habiendo más cachondeo con los votos por correo, buena puntería señor Costa, vigile bien a Trump y dé el agua si se acerca.

    Respondre
  • #24 perruquera
    (04/11/20 16:42)

    I va el Costa aquest i les eleccions un desastre. Millor que s'hagues quedat a caseta. A Andorra o a Mataro...a no que hi ha confinament a casa seva !!!

    Respondre
  • #23 Corresponsal Land Mountain
    (04/11/20 15:33)

    Aquest és un clar exemple de l'malbaratament burocràtic de l'Estat, tot un "corresponsal" per informar a una població de 77 mil habitants, com si no hagués informació sobre l'esdeveniment ....

    Respondre
  • #22 Nyap
    (04/11/20 13:57)

    Que li vagi bé l'erasmus i s'hi quedi per un temps.

    Respondre
  • #21 Look
    (04/11/20 13:37)

    I qui vigila al Costa?

    Respondre
  • #20 Liberals forever
    (04/11/20 11:38)

    Els liberals nomes saben fer el fantasma ? Res mes ?

    Respondre
Veure’n més
29
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts