Cultura

Cinc equips s'interessen pels treballs de Sant Vicenç d'Enclar

Professionals del Principat formen part de totes les candidatures

Cinc equips s'interessen pels treballs de Sant Vicenç d'EnclarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Patrimoni Cultural ha rebut la sol·licitud de cinc equips interessats a elaborar el projecte per a la reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar caigut el desembre de l’any passat. En tots els grups, que són multidisciplinaris, prenen part professionals del Principat.

En el procés de presentació de les candidatures, segons ha pogut saber el Diari, hi ha hagut certes dificultats per entregar la postil·la de la Haia, un text que permet legalitzar documents procedents de l’àmbit internacional, ja que el concurs del ministeri no era una convocatòria nacional.

El document, que ha de ser signat per un òrgan jurídic, com els notaris, ha presentat dificultats arran de la pandèmia de la Covid-19. Tot i això, es compta amb un període de cinc dies perquè es pugui fer efectiva l’emissió de la postil·la a l’administració.

En el plec de bases del concurs, cal recordar, s’exposa que l’equip professional que hagi d’elaborar el projecte ha de presentar una proposta de condicionament dels paviments i dels revestiments. També s’ha d’incloure un pla de protecció i conservació, definint els mètodes de seguiment i control i la planificació i priorització de les mesures a adoptar per controlar factors de risc en la reconstrucció del campanar.

L’esfondrament del campanar, que va causar estupefacció al ministeri, segons van determinar els tècnics aquest estiu va ser arran d’un cúmul d’afectacions com l’antiguitat del monument (més de 1.200 anys), la pèrdua de la cohesió del morter interior, la fallida de la base a la banda sud-est i l’episodi de pluges i vent del 20 de desembre.

tracking