x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reunió de cònsols

Escaldes i Encamp no aplicaran la taxa de tinença de gossos

La capital, Sant Julià, Ordino i la Massana aproven la mesura per al 2021, mentre Canillo ho estudiarà
Un instant de la reunió de cònsols telemàtica d'aquest matí

Un instant de la reunió de cònsols telemàtica d'aquest matí

Un instant de la reunió de cònsols telemàtica d'aquest matí

Comú ALV/Tony Lara
Actualitzada 03/11/2020 a les 19:21
Escaldes-Engordany i Encamp no aplicaran la taxa de tinença de gossos, Andorra la Vella, Sant Julià, Ordino i la Massana sí que l'aplicaran a partir del 2021, mentre Canillo ho estudiarà. La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, han afirmat aquest matí durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols que quatre comuns estan a favor d'aplicar l'impost i que han creat un grup de treball per definir uns criteris unificats per totes les corporacions. "Hem decidit que cada comú l'aplicarà en funció del que considerin necessari i la idea seria posar-ho a les ordinacions que s'aprovaran a finals d'any perquè pugui ser vigent a partir de l'any vinent", ha informat Marsol. En aquest sentit, la cònsol ha manifestat que malgrat que encara no s'han definit els imports de les taxes, hi haurà tres franges en funció de les dimensions de l'animal "i no tindrà un cost excessiu". 

Quant a l'anàlisi dels excrements de gossos, Marsol ha exposat que les corporacions estan tancant les contractacions amb l'empresa adjudicatària per realitzar les anàlisis i gestionar la identificació de l'ADN en els animals. D'aquesta manera, ha indicat que "alguns comuns es plantegen exonerar o subvencionar el registre per incentivar que la població amb mascotes ho realitzi".

Per cloure, els cònsols també han assenyalat que un altre dels projectes que s'han posat sobre la taula durant la reunió ha estat l'aprofitament dels sotaboscos. "Actualment quan netegem els boscos cremem tot el que en traiem i l'objectiu seria aprofitar la fusta per generar pèl·lets per crear energia neta de biomassa i reduir la contaminació", ha dit Marsol.
Veure’n més
63
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts