Sancions

La policia posa 352 multes per incomplir mesures de seguretat

La policia posa 352 multes per incomplir mesures de seguretatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha imposat 352 sancions durant el mes d’octubre a persones que han incomplert les mesures de seguretat decretades pel ministeri de Salut per evitar la propagació del virus. En concret, 286 multes han estat per no fer ús de la mascareta, 40 per fumar mentre es caminava o sense respectar la distància de seguretat i un total de 19 infraccions per estar amb grups de més de cinc persones.

Els agents, des de l’inici de la pandèmia, han imposat un total de 715 multes, tot i que el 49 per cent han estat durant l’octubre. En aquest sentit, el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, va explicar que el creixement d’aquestes sancions té a veure amb la insistència del cos perquè es compleixi la normativa.

També el titular de Finances va informar que des del mes de març s’han dut a terme un total de 923 inspeccions a 868 establiments del Principat. Només en el darrers mes hi ha hagut un increment notable amb 388, és a dir, el 45 per cent del total. Aquestes inspeccions, juntament amb les denúncies de la policia, passen a ser analitzades per Salut, de les quals a hores d’ara hi ha 198 expedients sancionadors oberts. D’aquests gairebé 200 informes, 39 es troben en fase d’arxivament perquè es considera que finalment no hi ha hagut motiu suficient per ser sancionats. Per contra, 22 atestats s’han considerat que són ferms.

Amb tot plegat, Jover va relatar que l’equip encarregat de dur a terme aquestes inspeccions ha determinat que hi ha hagut un augment del grau de compliment dels protocols de seguretat al llarg dels mesos de la pandèmia. El ministre va informar que des del març fins al setembre hi havia un grau d’incompliment del 53 per cent, mentre que durant l’octubre el percentatge ha baixat fins al 23 per cent. La majoria d’accions no complertes tenen a veure amb la separació de les taules o el registre dels usuaris als establiments.

tracking