Política

Govern justifica el contracte amb Toti Garcia per “la seva cartera de clients”

Gallardo defensa que l’adjudicació compleix la normativa en ser de “caràcter sensible”

Govern justifica el contracte amb Toti Garcia per “la seva cartera de clients”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cartera de clients, aquest és el motiu sota el qual el ministeri de la Presidència, Economia i Empresa justifica la contractació de l’empresa de Toti Garcia, A2 Security. En la rèplica escrita que el ministre de les àrees, Jordi Gallardo, va donar a una bateria de preguntes formulades pel PS, en destaca que “el principal actiu d’A2 Security consisteix en la seva cartera de clients, que posa a disposició del ministeri de Presidència, Economia i Empresa, i que es compon d’empreses provinents majoritàriament dels sectors tecnològic i immobiliari, el turisme, els esports i la biotecnologia”. A més a més, Gallardo va anar més enllà en la resposta i va afirmar que l’empresa de Garcia comptava amb contactes en institucions i sectors empresarials a “Espa­nya, a França, als Estats Units, a Israel, a Rússia, a Costa Rica, a Mèxic, a l’Argentina i al Brasil, entre d’altres”.

Un altre dels punts als quals va respondre Gallardo va ser com es va portar a terme la contractació de Garcia. En aquest sentit, el ministre va destacar que l’adjudicació directa del contracte era a causa de considerar-se “de caràcter sensible” i que “corresponen a encàrrecs de ministres relatius a una matèria de la seva competència”. En aquest sentit, Gallardo va afegir que les aportacions podien tenir incidència “en les directrius i decisions polítiques que determinen els objectius estratègics del Govern”. Finalment, el titular d’Economia va destacar que l’empresa de Garcia “es coordina amb Actua” i que la clàusula de drets d’autor que s’inclou en els contractes és perquè “són favorables a Govern”.

LES CLAUS

-A2 Security es coordina directament amb Actua per tal de fer seguiment d’alguns dels dossiers que s’han presentat prèviament.

-L’adjudicació directa es deu a la sensibilitat de les aportacions que pot fer l’empresa de Garcia, que poden tenir incidència directa en directrius o decisions.

-Els contactes que diu acreditar el gestor d’A2 Security i A2 Assessors a nivell internacional i l’scouting en inversió estrangera en justifiquen la col·laboració.

-La clàusula s’hi inclou perquè és favorable per al Govern, ja que garanteix no vulnerar drets de tercers amb materials de caràcter audiovisual.

tracking