x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

El Govern preveu aprovar dimecres el teletreball dels funcionaris

Executiu i sindicats consensuen la normativa, que també permet la jornada reduïda
Els funcionaris podran teletreballar tres dies a la setmana.

El Govern preveu aprovar dimecres el teletreball dels funcionaris

Els funcionaris podran teletreballar tres dies a la setmana.

F. G.
Actualitzada 31/10/2020 a les 06:15
A partir de dilluns el treball no presencial haurà de ser generalitzat també a l’administració per frenar la corba de contagis de la Covid. Però la previsió és que la setmana vinent el Govern aprovi el decret que regula els plans ministerials d’ordenació i racionalització dels recursos humans de l’administració general que oficialitzarà la possibilitat que els treballadors públics facin la feina a distància més enllà del context actual de crisi sanitària. Ho podran fer entre un i tres dies per setmana i també en dies de nevades intenses per tal de minimitzar el risc de col·lapse de trànsit. La ministra Judith Pallarés i diversos representants sindicals van mantenir ahir una reunió que va finalitzar amb consens sobre la normativa, que ara ha de passar l’aval de la comissió de personal abans no se sotmeti a l’aprovació del consell de ministres. Una de les disposicions del decret és que els treballadors públics hauran d’usar material informàtic propi i és un requisit que des del sindicat de treballadors del cos general (el Sipaag) avalen atès el context de crisi actual, però que demanen que es revisi en un futur ja que el teletreball haurà de fer part de la reforma de la Llei de funció pública que es portarà al Consell General. I que es faci tenint en compte la necessitat de vetllar des de l’executiu per la seguretat i salut en el treball perquè, tal com van assenyalar, no és el mateix treballar amb la pantalla que es té a la feina que amb un ordinador portàtil a casa.
Però el decret va més enllà del teletreball i una de les qüestions que havia generat inquietud és la referència a supressió de llocs de treball. En aquest sentit, des del ministeri de Funció Pública ja van trametre el missatge als sindicats que en cap cas es tracta de fer fora treballadors, sinó d’anar eliminant llocs de feina que ja no tinguin sentit en una administració que mira cap a la digitalització, i a mesura que es jubilin treballadors o que hi pugui haver recol·locacions en altres departaments.

Amb l’aprovació del nou decret un treballador públic també podrà sol·licitar fer jornada reduïda (de fins a quatre hores diàries i amb la rebaixa de sou equivalent i que serà compatible amb el fet de sol·licitar el treball a distància) o demanar un permís no retribuït per assumptes propis que podrà ser de fins a sis mesos. El decret fixa que només es podrà sol·licitar un cop l’any però el que van demanar els representants sindicals és que es flexibilitzi i que se’n puguin demanar més en un any si és que són de curta durada.
Etiquetes
Veure’n més
27
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts