pandèmia mundial

Mascareta obligatòria a partir dels vuit anys

El decret amb les noves mesures de prevenció de Govern especifica una rebaixa de l'edat d'ús de l'element de protecció a les escoles

Multa de 100 euros per no portar la mascaretaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El decret amb les noves mesures de prevenció front a la pandèmia de la Covid-19 ha estat publicat avui en un butlletí extra del BOPA, en el qual s'especifica una mesura que no va ser anunciada per l'executiu en la roda de premsa de dimecres. Concretament és el primer punt de l'article 1, el de l'obligatorietat de la mascareta. El nou decret estableix que s'ha de dur a partir dels vuit anys, quan fins ara als centres escolars era a partir dels 12. A més, continua sent recomanable a partir dels sis anys, llevat d'aquells centres escolars en què Salut detecti una major incidència del virus. En aquest cas també es faria obligatori l'ús a partir dels sis anys. El motiu de la rebaixa de l'edat, tal i com ha explicat avui el ministre Portaveu, Eric Jover, és que els alumnes tornaran dilluns d'un període de vacances i la majoria d'ells no s'hauran cribrat, per la qual cosa es vol augmentar el nivell de prevenció amb l'ús de la mascareta.

La resta de mesures del decret són totes aquelles que es van anunciar el dimecres, amb el teletreball obligatori com a principal punt. També destaca el límit de dues persones per taula als restaurants, tret que es tracti de nuclis convivents. A més, s'estableix un màxim de dues persones en les reunions familiars i d'amics a llocs particulars, en el marc de la recomanació de limitar el màxim possible les trobades socials. També hi ha la prohibició a les gasolineres de vendre alcohol entre les 21 h i les 8 h.

El decret entra en vigor demà, llevat del teletreball que és a partir de dilluns, i serà vigent fins el 16 de novembre, tot i que es pot prorrogar, com s'ha fet amb altres mesures.

tracking