x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Inspeccionats gairebé 400 establiments durant l'octubre

El nombre d'incompliments de les mesures ha baixat fins al 23% mentre que entre març i setembre era del 53%
El ministre Eric Jover durant la roda de premsa

Inspeccionats gairebé 400 establiments durant l'octubre

El ministre Eric Jover durant la roda de premsa

Fernando Galindo
Actualitzada 30/10/2020 a les 18:59
El Govern ha realitzat 388 inspeccions a establiments durant l'octubre, xifra que representa entre 10 i 12 registres per dia. Així ho ha explicat aquesta tarda el ministre portaveu, Eric Jover, qui ha detallat que d'aquestes inspeccions 299 establiments complien amb les mesures decretades pel Govern i que 89 no ho feien, xifra que equival a 1 de cada 4 locals inspeccionats. Jover ha destacat que aquest percentatge, un 23%, és molt inferior al detectat entre març i setembre, que pujava al 53%, i ha agraït la tasca dels comerciants per respectar les normes i les mesures establertes. Pel que fa als atestats del cos de policia, s'han constat 352 infraccions durant l'octubre, les quals 286 eren de vianants, ciclistes i motoristes, que no duien o feien un mal ús de la mascareta, 40 de persones que fumaven mentre caminaven pel carrer o es trobaven en grup a l'exterior de bars o oficines, i 19 per agrupacions de més de 5 persones.

El ministre ha puntualitzat que Salut ha obert 198 expedients sancionadors, dels quals 39 estan en fase d'arxiu perquè no hi havia criteris suficients per a multar-los i que un dels principals motius d'aquestes sancions ha estat l'incompliment de la separació entre taules o no dur el registre de clients. Tot i això, 22 han estat fermes i la xifra augmentarà de manera progressiva i significativa, segons Jover. El ministre també ha reconegut que el procés sancionador "no és el més àgil", però que s'acaben cobrant les multes i que són una eina útil per a evitar la propagació de l'incompliment de les normes establertes.

Les inspeccions de l'octubre s'ha incrementat un 45% respecte a les que s'havien fet des de l'inici de la pandèmia i ara ascendeixen a 923 revisions a un total de 868 establiments mentre que la policia ha realitzat 715 atestats.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts