pandèmia mundial

Encamp augmenta les ajudes als comerços per les restriccions de mobilitat

El comú ampliarà un 30% la bonificació de la taxa d'higiene i l'impost de radicació arran de la previsible caiguda de turistes

Encamp aprova la reducció del 20% de la radicació del 2020 al teixit comercialL. G

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Encamp ja ha mogut fitxa per les limitacions a les dues fronteres i s'ha compromés a un augment d'un 30% de la bonificació de la taxa d'higiene i l'impost de radicació per als 1.300 comerços i empreses de la parròquia. Davant la previsible caiguda de visitants per les limitacions de mobilitat adoptades pels territoris veïns, la corporació liderada per Laura Mas ha volgut adoptar aquestes mesures, que s'inclouran d'urgència al proper consell de comú. "L'objectiu de la mesura és pal·liar els efectes negatius de la reducció de l'activitat econòmica que preveiem que hi haurà en els propers dies", ha comentat la cònsol.

D'altra banda,des del comú també s'està treballant en l'ampliació del reglament de les ajudes socials. A principis d'estiu, es vaaprovar un pla de xoc amb diferents mesures de reactivació i d'ajuts a les empreses i comerços de la parròquia, amb l'objectiu principal de preservar llocs de treball i fer front a les conseqüències negatives que es derivessin de l'emergència sanitària.El consell de comú del passat setembre ja va aprovar la bonificació del 20% de la taxa i l'impost, i actualment ja han entrat més de 200 sol·licituds. El període per sol·licitar la bonificació s'havia establert fins al 30 de novembre i, amb la nova ampliació del 30%, també s'ampliarà el termini fins al 15 de desembre.

tracking