HABITATGE

Vuit sancions i set expedients en lloguers d'apartaments turístics

Un dels infractors sense llicència és l’expilot de MotoGP Héctor Barberá

Vuit sancions i set expedients en lloguers d'apartaments turísticsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va notificar ahir vuit sancions a titulars d’apartaments turístics que llogaven el seu habitatge sense comptar amb la pertinent llicència del departament de Turisme, tal com va publicar ahir el BOPA. Aquestes infraccions, considerades de caràcter “molt greu”, estan motivades per “anunciar, promocionar o comercialitzar un habitatge d’ús turístic (HUT) en els portals de reserves Airbnb i Homeaway sense disposar de la indicada inscripció en el registre”. A més, entre els infractors també es va detectar un cas en el qual es va superar la capacitat màxima autoritzada en l’allotjament.

Per tot plegat, l’import de les sancions és de 3.001 euros i en el cas que no es faci efectiva la sanció en el termini d’un mes es dictarà provisió de constrenyiment, afegint-hi un recàrrec del 10% de l’import de la sanció, que pujaria a 3.301 euros. En el cas que aboni la sanció en menys d’un mes, el recàrrec serà de només el 2%. En aquest sentit, un dels afectats als quals no ho han pogut notificar personalment és l’expilot de MotoGP Héctor Barberá, que resideix actualment a Anglaterra. Sobre aquesta qüestió, el pilot ja va ser avisat prèviament els mesos de juny i agost que se li imposaria una multa per aquest fet, situació que s’ha acabat donant. Paral·lelament, cal recordar que Barberá ja va ser citat la setmana passada per la batlle Sònia Tumi per una causa que es va iniciar a final de l’any passat.

Per últim, hi ha set expedients oberts també per la mateixa causa i import. En aquest cas, els titulars disposen d’un període de deu dies per examinar l’expedient i presentar al·legacions.

tracking