Terceravia denuncia la manca de recursos del Tribunal de Comptes

López demana al Govern que l’organisme tingui capacitat sancionadora davant els incompliments en la presentació de les liquidacions

El conseller general de terceravia, Joan Carles Camp.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General ha aprovat aquesta tarda, amb el suport de la majoria, l’abstenció del PS i l’oposició de terveravia, les liquidacions de comptes dels principals òrgans de l'Administració corresponents a l’exercici 2017 i 2018. Durant les intervencions a l’hemicicle, el conseller de terceravia, Joan Carles Camp, s’ha mostrat especialment crític amb els retards en les presentacions dels informes que havia de fiscalitzar el Tribunal de Comptes.

“Si això és així és perquè el Govern no l’ha interessat destinat mitjans materials ni econòmics als òrgans de control intern i extern”, ha afirmat Camp. Per aquest motiu, el dirigent de terceravia ha reivindicat la importància de dotar a l’organisme “de les eines necessàries perquè a nivell de pressupost pugui fiscalitzar la feina dels estaments públics”.

Des del PS, el conseller Pere López ha instat al Govern a establir capacitat sancionadora a l’ens davant els incompliments en la presentació dels comptes. Així mateix, López també ha demanat clarificar “la relació del Tribunal de Comptes amb les entitats que fiscalitza”. Per la seva banda, el conseller de DA, David Montané, en representació de la majoria, també ha apuntat al Govern “a prendre les accions necessàries per evitar que això torni a succeir” i ha assenyalat que “s’haurà d’estudiar la conveniència" sobre si és imprescindible que certs organismes “disposin de personalitat jurídica pròpia i diferenciada”. Per aquest motiu, la presidenta de la Comissió de Finances i Pressupost, Maria Martisella, ha convicat al Tribunal de Comptes “a elaborar el seu pressupost comptant amb dues partides d’adjudicació dels treballs de fiscalització perquè les remeti al Consell General en el termini establert”.

Per part del Govern, el ministre de Finances, Eric Jover, ha destacat durant la seva intervenció la reducció d’observacions que ha emès el Tribunal de Comptes, passant de 84 al 2010 a 30 al 2018. Pel que fa a l’ampliació del pressupost, Jover ha descartat aquesta tesi i ha advocat per explorar opcions ja contemplades en la legislació vigent com la inclusió de plurianuals “per iniciar els processos de contractació abans de final d’any” o les “contractacions per anys prorrogables fins als sis anys” que contempla la Llei de contractació pública.

tracking