pandèmia mundial

Els compradors francesos omplen el Pas

Els comerciants que si no poden tenir clients del territori veí és difícil salvar el novembre

Cues de sortida del Pas cap a França a mig matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'anunci del confinament a França a partir d'aquest divendres ha provocat una gran afluència de vehicles des de primera hora a través de l'RN-22 per comprar al Pas de la Casa. Les cues han estat quilòmetriques molt d'hora per entrar al poble i a partir de les 11 del matí i fins passat el migdia les retencions s'han registrat de sortida per tornar a territori francès.

El moviment de compradors ha estat evident als carrers del Pas i el president de l'associació de comerciants Iniciativa Publicitària, Jean Jacques Carrié, ho atribuïa a la por dels veïns per les restriccions de mobilitat. Carrié ha manifestat que el confinament anunciat anit per Macron va "malament" per als negocis de la vila fronterera però s'ha mostrat resignat "si no hi ha un altra solució per la sanitat". L'empresari ha remarcat que l'ideal seria que es permeti la mobilitat dels francesos incloent el Pas en un radi de 100 quilòmetres "que seria molt bo perquè podria venir gent de Perpinyà i de Carcassone" i ha remarcat que caldrà adaptar-se confiant que hi hagi aquest espai per viatjar "perquè no treballarem com ho fem normalment però almenys salvarem el novembre".

Les cues per arribar al Pas han arribat fins a Ax-les-Thermes. També a Tarascó s'han registrat acumulacions de vehicles importants, principalment de compradors que venien a Andorra, previsiblement, per aprovisionar-se abans de dissabte, quan els francesos hauran de romandre als seus domicilis, tret d'aquells que s'hauran de desplaçar per causes justificades, pel confinament decretat fins a l'1 de desembre.

tracking