parròquies

Ordino esdevé reserva de la biosfera de la Unesco

El distintiu té a veure amb la preservació del patrimoni i el desenvolupament econòmic

Ordino esdevé reserva de la biosfera de la UnescoC. ORDINO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unesco va reconèixer ahir Ordino reserva de la biosfera, un distintiu que integra diversos territoris d’arreu del món. L’aposta de l’organització mundial per la parròquia ordinenca té a veure amb la preservació del patrimoni mediambiental i el desenvolupament econòmic aplicant polítiques sostenibles, i el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va assegurar al Diari que “ja fa anys que el comú treballem en aquest sentit”.

El cònsol va explicar que aquest reconeixement no significa que hi hagi d’haver un canvi de plantejament a l’hora de treballar des del comú. “L’important és mantenir un equilibri entre la conservació del patrimoni i la nostra economia com estem fent fins ara. Això és possible gràcies a tots els agents implicats de la parròquia”, va destacar Mortés. També va recordar que aquest nou indicador permetrà donar qualitat a Ordino i avançar amb el pla de dinamització presentat ara fa quinze dies. “Serà un nou pol turístic. No vol dir que incrementem un cinquanta per cent la capacitat, però sí que hi ha gent que busca llocs que tinguin en compte el medi ambient”, va relatar el cònsol, tot afegint que “el distintiu ens dona encara més força per visualitzar i preservar l’agricultura i la ramaderia”.

El nomenament, que és el primer que rep el país, es va assolir durant la 32a sessió del Consell internacional de coordinació del programa sobre l’home i la biosfera (MAB), que va tenir lloc a la seu de la Unesco a París. La notificació la van seguir en directe els cònsols, Josep Àngel Mortés i Eva Choy, el conseller menor, Eduard Betriu, i l’ambaixadora del Principat a la República Francesa i delegada permanent a la Unesco, Eva Descarrega.

La notícia va arribar amb eufòria a casa comuna i Mortés va relatar que hi haurà revisions constants per part de la Unesco per assegurar el correcte compliment de la nova reserva. “No creiem que hi hagi d’haver cap inconvenient”, va concloure.

tracking