pandèmia mundial

Macron confina França fins a l'1 de desembre

Les fronteres romandran tancades amb països que no formin part de “l’espai europeu”

Macron confina França fins a l'1 de desembre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França quedarà confinada a partir de demà fins a l’1 de desembre. El president de la República i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, va anunciar ahir a través d’una roda de premsa televisada que el país ha de passar per aquesta mesura, que entrarà en vigor aquesta matinada arran de l’increment de casos per Covid-19.

En aquest sentit, Macron va argumentar que es tancaran les fronteres amb els països que no formin part “de l’espai europeu” i que dins el territori gal els comerços que no siguin essencials hauran d’abaixar la persiana. A més, les llars d’infants, les escoles i els liceus restaran oberts i les universitats hauran d’exercir a distància mentre que les persones que hagin d’anar a la feina ho podran fer si no tenen possibilitat de realitzar teletreball. Així mateix, el president de França va destacar que queden prohibits els desplaçaments d’una regió a una altra i que tots els detalls del nou confinament es donaran a conèixer de forma més detallada en les properes hores en una roda de premsa.

Sobre aquesta qüestió, Macron va exposar que les mesures es revisaran cada 15 dies i va sostenir que l’objectiu és passar de 40.000 a 5.000 contagis diaris. D’altra banda, va explicar que una de les estratègies prèvies a aquesta decisió era la possibilitat d’aïllar únicament els col·lectius de risc, una mesura que l’executiu gal va acabar descartant en considerar-la “insuficient i ineficaç”. Per aquest motiu, el confinament total es farà “per protegir els francesos”, els més joves i més grans, els sanitaris i l’economia. Macron va finalitzar el discurs fent una crida al civisme i a la responsabilitat amb el compliment de les regles. “Us heu de quedar el màxim de temps a casa. Compto amb cadascun de vosaltres”, va declarar.

França acumula 1.198.695 casos des de l’inici de la pandèmia i actualment més de 2.900 malalts estan ingressats a les UCI, fet que suposa la meitat de la capacitat del seu sistema sanitari.

El Govern ha recordat a les xarxes socials que la frontera està oberta, però les restriccions de mobilitat pel confinament a França obliguen a dur els documents acreditatiu pertinent en cas de voler circular pel territori. L'executiu ha detallat que el certificat es pot aconseguir en la pa`gina web del ministeri d'Interior francès, així com el llistat d'excepcions per viatjar per territori gal.

Macron confina França fins a l'1 de desembre

tracking