Empresa

Conclou la 31a Trobada Empresarial del Pirineu

Un 20% dels assistents a l'esdeveniment ha afirmat que contractaran treballadors en els pròxims mesos

Conclou la 31a Trobada Empresarial del Pirineu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 31a edició Trobada Empresarial al Pirineu, la primera que s'ha fet telemàticament i que s'ha celebrat en un mateix dia sota el lema 'Reiniciem l'economia',ha conclòs avui amb més de 430 inscrits.

La benvinguda l'ha donat el president de la Trobada, Vicenç Voltes, qui ha destacat que es pot aprendres de les circumstàncies més extremesi "aconseguir oportunitats, sempre i quan els emprenedors apostin per la innovació i tinguin cura del seu talent, per tal d’avançar i progressar”. Per aconseguir-ho, Voltes ha explicat als més de 430 inscrits, que el “sector públic ha de saber apostar per una gestió eficaç que ajudi l’empresa privada, perquè millori la nostra competitivitat i la nostra economia” mentre queEl secretari general de Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellano, ha assenyalat que és el moment d'encarar una "nova etapa amb un nou model productiu", que serà "una bona ocasió per replantejar-nos les nostres bases de creixement i el nostre model de desenvolupament".

La trobada ha comptat amb diferents conferències itaulesrodones en línia on els assistents han pogut fer preguntes i interactuar amb els ponents. Una d'elles ha estatla taula d’economistes formada pels experts acadèmics Daniel Lacalle, doctor en economia i gestor d’inversions, i Josep Oliver, catedràtic emèrit d’economia aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona, els quals han coincidit en què l’economia trigarà a recuperar-se, ja que “ens esperen uns anys durs”, amb baixada de salaris. Més optimistes han estat els components de la taula d’empresaris, José M. Roger Ezpeleta, president de Nice Tech, i Rubén Martínez, director de desenvolupament organitzatiu d’ASTI, expert en indústria 4.0. i talent, els quals han coincidit en destacar el valor de la innovació per reiniciar l’economia.

Els assistents a la Trobada Empresarial al Pirineu via virtual també han participat en el tradicional baròmetre d’aquestes jornades. La majoria opina que el procés de reforma que necessita el país exigeix una intervenció de la Unió Europea mentre que a la pregunta de si tenen previst contractar treballadors en els propers mesos, el 20% d’ells ha afegit que sí que ho farà.

tracking