Pandèmia mundial

Benazet 'treu pit' davant dels veïns per les dades d'Andorra

El ministre insisteix que no es poden fer comparacions amb una sola dada

Benazet 'treu pit' davant dels veïns per les dades d'AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va defensar un altre cop ahir que les dades epidemiològiques d’Andorra no permeten comparar la situació del Principat amb la de la majoria dels estats europeus. Ho va fer posant sobre la taula totes les dades del Principat per comparar-les amb les de Catalunya i les de les regions franceses més properes. “No és cert que estem pitjor que altres territoris. Correcte que la incidència és alta a Andorra, però no podem comparar la nostra situació amb la dels països veïns només amb una sola dada”, va dir el ministre de Salut.

Va destacar, sobretot, la taxa de reproducció de la malaltia. A Andorra era ahir d’1,01, mentre que a l’Alta Garona, l’Arieja i Pirineus Orientals era d’1,40. A Tarragona s’enfila a 1,54, a Girona a 1,40, a Barcelona a 1,37 i a Tarragona a 1,54. Els nous casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies, però, estan pels núvols al país. L’índex és de 1.804, quan a Catalunya i al sud de França estan entre els 296,9 i els 443,7. Al respecte, Martínez Benazet va recordar que Andorra fa molts més tests, 8.851 la setmana passada, i que el percentatge de positius és del 8,95%. A les regions veïnes no arriben a la meitat de tests i el percentatge de positius és, en alguns casos, com a l’àrea de Tolosa, del 18%.

Nous contagis

Respecte a l’actualització de les dades sanitàries, ahir es va informar de la detecció de 107 nous positius en un dia. Des de l’inici de la pandèmia han estat 4.517 les persones diagnosticades amb coronavirus, 3.660 en la segona onada. Actualment hi ha 1.302 persones amb la Covid-19 activa, dues menys que dimarts, i han rebut l’alta 3.144, 2.340 durant la segona onada. La xifra de morts es manté en 72.

A l’hospital hi ha 41 persones amb coronavirus, 33 ingressades a la planta Covid i vuit a la unitat de cures intensives, set de les quals amb respiració mecànica. Quant a la situació a la residència El Cedre, hi ha 21 usuaris ingressats a la planta Covid del centre. Ahir es va donar l’alta a tres i en les properes hores a cinc més. No hi ha hagut cap nou contagi.

`POSITIUS

Un centenar de persones, concretament 107, han estat diagnosticades com a positives les darreres 24 hores. Actualment hi ha 1.302 persones actives de coronavirus i la xifra total de contagiats és de 4.517.

El brot a la residència El Cedre està en vies de resoldre’s. Ahir hi havia 21 usuaris ingressats a la planta Covid. Es van donar tres altes i s’espera que n’hi hagi cinc més avui.

tracking