Pandèmia mundial

Salut diagnostica 85 nous positius i l'hospital té 42 pacients ingressats

A l’UCI es manté la xifra de vuit casos, set dels quals assistits per ventilació mecànica

Salut diagnostica 85 nous positius i l'hospital té 42 pacients ingressatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern, que ha canviat de criteri a l’hora d’actualitzar la informació sanitària per fer-ho diàriament, va anunciar ahir la detecció de 85 nous casos, fet que confirma la tendència del ministeri de Salut que diagnostica per jornada prop d’un centenar de positius per Covid-19. D’aquesta manera, la xifra total de persones contagiades des de l’esclat de la pandèmia arriba a 4.410 –de les quals 3.553 corresponen a la segona onada– i la xifra d’actius és de 1.310. Pel que fa al nombre de decessos, la xifra es va mantenir en 72 òbits.

Paral·lelament, la xifra de pacients ingressats a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell és de 42, un més que en la jornada de dilluns. El nou hospitalitzat es troba a planta, on hi ha un total de 34 infectats, mentre que la situació a l’UCI es manté sense canvis, és a dir, amb vuit persones en estat crític, de les quals set amb ventilació mecànica. Quant al nombre de padrins a l’àrea Covid d’El Cedre, també segueix havent-hi 24 residents.

D’altra banda, el Govern va informar que l’afectació de la Covid als centres educatius es concreta en 51 aules que estan sota vigilància activa perquè han aparegut positius entre els integrants del grup. Del total hi ha 35 classes tancades i 16 de parcialment, amb alguns alumnes confinats, tot i que aquesta setmana les escoles estan tancades per les vacances de Tots Sants. A més, hi ha 29 aules en vigilància passiva per l’aparició de casos que no es consideren contactes estrets de la resta dels estudiants de l’aula però que obliga a controlar de manera més exhaustiva la possible aparició d’algun símptoma.

ACTUALITZACIÓ

-Salut diagnostica 85 casos nous des de dilluns, de manera que la xifra de malalts actius és de 1.310.

-La xifra total de persones contagiades des de l’esclat de la pandèmia arriba a 4.410, de les quals 3.553 corresponen a la segona onada.

-L’hospital té 42 persones ingressades, de les quals 34 a planta i vuit a l’UCI (set assistides amb ventilació mecànica). A l’àrea Covid d’El Cedre hi ha 24 residents.

-Educació controla 51 aules amb vigilància activa, de les quals 35 estan tancades i 16 ho fan de forma parcial. A més, hi ha 29 aules en vigilància passiva.

tracking