Ordino esdevé reserva de la biosfera de la Unesco

El nomenament ha estat a les 13 hores durant la 32a sessió del Consell Internacional de coordinació del Programa sobre l’Home i la Biosfera (MAB)

Ordino esdevé reserva de la biosfers de la UnescoTwitter Unesco MAB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La vall d'Ordino ha rebut avui el reconeixement de la Unesco com a reserva de la biosfera (RB), una categoria que l'integra en una xarxa de territoris i paisatges representatius a escala mundial. Així s'ha declarat durant la 32a sessió del Consell Internacional de coordinació del Programa sobre l'Home i la Biosfera (MAB) que ha tingut lloc a la seu de la Unesco a París. El nomenament, que és el primer que rep el país, ha estat a les 13 hores i la notificació l'han rebuda en directe pels cònsols Josep ÀngelMortési EvaChoy, el conseller menor, Eduard Betriu, i l'ambaixadora del Principat a la República francesa i delegada permanent a la Unesco, Eva Descàrrega, que han seguit la reuniótelema'ticament. L'exconseller Marc Pons tampoc s'ha volgut perdre el moment,jaqeu va ser undels impulsorde la candidatura fa dos anys.Mortésha agraït el nomenament, ha tingut a tota la ciutadania, els actors de territori i l'equip de gestió que han participat en el "desenvolupament sostenible de la nostra parròquia conservant les tradicions, el patrimoni cultural i natural".

Les reserves de la biosfera són zones compostes per ecosistemes terrestres, marins i costaners, on es fomenten solucions per conciliar la conservació de la biodiversitat amb el seu ús sostenible, el desenvolupament econòmic, la investigació i l'educació. "Andorra és avui guardonada per primera vegada en aquesta categoria, una important etiqueta reconegudaen l'àmbit mundialque permetrà a Ordino i al país seguir conservant el patrimoni que hem heretat de generacions anteriors", ha ressaltat l'ambaixadora permanent durant el discurs d'agraïment.

tracking