x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Gallardo no vol tancar fronteres i convida els turistes a venir al país

El ministre indica que les conclusions de la UPC són des d'una òptica de desconeixement
Les restriccions de mobilitat a la frontera estan limitades a la franja horària entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

La frontera espanyola tanca de nit excepte per motius justificats

La frontera del riu Runer.

Fernando Galindo
Actualitzada 28/10/2020 a les 10:51
Les conclusions de l’estudi de la Politècnica de Catalunya, en què s’instava Andorra a tancar fronteres per tal de reduir el nombre de casos de Covid-19, no han agradat a l’executiu. Així doncs, el ministre de la Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va afirmar que “des del màxim respecte entenc que aquestes decisions es prenen des d’una òptica de desconeixement de la realitat andorrana i l’estratègia que hem seguit com a país en la lluita contra la pandèmia”. El ministre va fer aquestes declaracions en el marc de la reunió ministerial de la Cimera Iberoamericana de tecnologia i innovació, en què va reconèixer que el virus és present al Principat, i que “les xifres ens situen en una mala posició, però no són comparables amb altres països pel nombre elevats de tests que es fan aquí”. Així doncs, el ministre va voler llançar un missatge de “tranquil·litat”, i va instar a viatjar al país perquè “s’està fent un esforç amb una gran quantitat de proves. No cal tancar fronteres”.

Malgrat això, la paraula confinament sona cada cop més i ja no tan sols a Catalunya. I és que l’Estat francès té sobre la taula diverses opcions entre les quals destaca un confinament total durant catorze dies, confinaments de regions o localitats, o una ampliació del toc de queda a partir de les set de la tarda, i confinaments de cap de setmana. Per la seva part, la Generalitat de Catalunya va anunciar ahir noves mesures a partir del dia 30, però sense concretar quines prendrà. El coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, va ser molt contundent en afirmar que “per a Halloween, de veritat, no és el moment. No és el moment d’intentar fer qualsevol d’aquestes activitats. És un risc”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts