Pandèmia mundial

França es confina

Emmanuel Macron ha anunciat que la mesura s'aplicarà la matinada de dijous a divendres fins a l'1 de desembre i que es tanquen les fronteres amb països que no formin part de "l'espai europeu"

França es confina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França queda confinada a partir de divendres i fins a l'1 de desembre. El president de la República i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest vespre a través d’una roda de premsa televisada que el país ha de passar per aquesta mesura, que s'aplicarà la matinada de dijous a divendres, arran de l’increment de casos per Covid-19. Macron ha argumentat quees tanquen les fronteres amb països que no formin part "de l'espai europeu" i que dins el territori gal els comerços que no siguin essencials hauran d'abaixar la persiana. Les llars d'infants, escoles i els Lycées restaran oberts i les universitats hauran d'exercir a distància mentre que les persones que hagin d'anar a la feina ho podran fer si no tenen possibilitat de realitzar teletreball. Caldrà un certificat per sortir de casa per anar a comprar, al metge o visitar algun familiar vulnerable, entre altres. El president de França ha destacat que queden prohibits els desplaçaments d'una regió a una altra sense causa justificada i que tots els detalls del nou confinament es donaran demà en una roda de premsa.

Emmanuel Macron ha exposat que les mesures es revisaran cada 15 dies i ha detallat que l'objectiu és passar de 40.000 a 5.000 contagis diaris. Així mateix, ha explicat que una de les estratègies prèvies a aquesta decisió era la possibilitat d'aïllar únicament els col·lectius de risc, una mesura que l'executiu ha trobat "insuficient i ineficaç". Per aquest motiu, el confinament total es fa "per protegir els francesos", els més joves i més grans, els sanitaris i l'economia, i ha fet una crida al civisme i a la responsabilitat amb el compliment de les regles. "Us heu de quedar el màxim a casa. Compto amb cada un de vosaltres" ha declarat Macron.

França acumula1.198.695casos des de l'inici de la pandèmia i 33.417 nous en les darreres 24 hores. Més de 2.900 malalts estan ingressats a les Unitats de Cures Intensives, fet que suposa la meitat de la capacitat del seu sistema sanitari, i ahir es van comptabilitzar 523 defuncions, la xifra més alta des d'abril, fet que va fer pujar el nombre de víctimes a un total de 35.541.

tracking