TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Benazet afirma que "estem al final del rebrot si no es descontrola"

El ministre de Salut destaca que les dades mostren que la corba comença a baixar

El ministre de Salut, Joan Martínez BenazetFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular de Salut ha assegurat aquesta tarda que les dades epidemiològiques mostren que "estem a la part final d'aquest rebrot si no es descontrola" i que la corba de nous contagis indica "una discreta baixada de casos diaris com si estiguèssim torçant la corba". Joan Martínez Benazet ha remarcat que aquesta anàlisi s'ha de fer "amb molta cautela" però que la sensació és aquesta perquè la taxa de reproducció es manté estable al voltan d'1, avui és d'1,03, i els indicadors són millors que els de les regions del voltant, amb un indicador sobre 1,4. I ha puntualitzat que el càlcul es fa respecte els últims set dies no justament de les dades d'avui quan s'han notificat 107 positius.

El ministre ha detallat que la taxa de positivitat dels tests del Principat està entre 8 i 9 i la dels veïns supera 15 i el cap de Govern ha recalcat que aquí es fan entre 9.000 i 11.000 proves per setmana per detectar el coronavirus i això triplica les que es fan a regions com Occitània o Catalunya. Els dos han coincidit que les estadístiques evidencien una taxa d'incidència de la Covid molt elevada però no significa "que estem pitjor que els altres" perquè s'ha de "contextualitzar la nostra gran capacitat de diagnòstic" que es concreta en més proves i, per tant, més detecció de casos.

Martínez Benazet ha assenyalat que les noves restriccions de mobilitat han de fer baixar la taxa de reproducció que hauria d'estar en 0,5 i ha reiterat que la clau de la pandèmia és reduir la interacció social.

tracking