pandèmia mundial

Gallardo assegura que es treballarà per evitar el tancament de les fronteres

El ministre indica que "farem totes les gestions que calguin perquè s'ha d'entendre la casuística andorrana"

Jordi Gallardo, en la trobada ministerial iberoamericana d'aquesta tardaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assegurat aquesta tarda que el Govern farà totes les gestions possibles perquè en cas que Catalunya faci un confinament total o de caps de setmana, no afecti al Principat. Gallardo, en la roda de premsa prèvia a la reunió iberoamericana sobre ciència, innovació i tecnologia, ha reiterat, una vegada més, que el país és segur malgrat el nombre de positius i que es parlarà amb els governs veïns per tal que no afecti les mesures que puguin decretar. “Hem d’abocar tots els esforços possibles perquè els turistes que vulguin venir estiguin tranquils. Farem les gestions que calguin perquè s’ha d’entendre la casuística andorrana” ha al·legat el ministre.

Pel que fa a l’informe publicat per la Univeristat Politècnica de Catalunya (UPC) en què es demana que es tanquin les fronteres andorranes, Gallardo ha matisat que “són decisions sense coneixement de causa” i ha recordat que “és un país segur” i que s’ha de tenir en compte “que setmanalment es criba al 10% de la població”. “L’alt nombre de proves fa que puguem tenir molts resultats i no es pot comparar amb altres països, si bé és cert que a afectes pràctics s’està fent”.

Implementació 'e-coomerce'

El titular d’Economia ha assegurat quant a l’e-commerce que s’està treballant per superar barreres legals, sobretot relacionades amb la gestió duanera, perquè els negocis que vulguin utilitzar aquest sistema de negoci en línia pugui ser més competitiu. Gallardo ha informat que aquests és un dels punts a tractar en l’acord d’associació amb la Unió Europea per poder tenir lliure circulació de mercaderies i que acutalment el marc legal no ho permet.

tracking