política

El PS demana que s'aclareixi si Toti Garcia té targetes oficials de Govern

El conseller general Joaquim Miró vol que l'executiu expliqui, en cas de ser així, els motius per atorgar aquesta identificació

La targeta de Toti

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS vol saber siTotiGarcia té targetes de presentació oficials del Govern o no. Així ho ha sol·licitat a l'executiu el conseller general del grup socialdemòcrata Joaquim Miró a través d'una pregunta entrada a Sindicatura. Miró també demana si, en cas de ser així, per què se li ha donat aquesta identificació i com ha estat lliurada i sufragada pel Govern.

El conseller contextualitza que la qüestió es fa amb relació a una notícia que "vàrem poder llegir en els mitjans de comunicació", on es podia comprovar una targeta de presentació que "sembla del tot oficial per les seves característiques" i que aparentment semblava que actués com a assessor del ministeri de Presidència, Economia i Empresa. També recorda que el ministre Jordi Gallardo va explicar que el seu ministeri havia signat un contracte de proveïdor extern amb la societat A2Securityi A2SecurityAssessors i que aquest no disposava de cap despatx ni dependència física al ministeri.

Qüestions sobre Covid

El PS ha tramitat més preguntes amb resposta oral sobre temes relacionats amb la Covid. El conseller general socialdemòcrata Jordi Font ha demanat sobre quina és l'estratègia que Govern creu queesmés escaient per fer que tothom pugui sentir-separtícepde la solució contra el problema de la pandèmia. "En una situació tan i tan delicada com la que està vivint el nostre país volem saber si Govern vol muntar una estratègia perquè les diferents institucions i persones s'impliquin en trobar solucions de forma consensuada o, contràriament, s'acontenten de la situació que sembla que s'està dibuixant, que Govern va per un costat i la ciutadania per un altre."

La consellera JudithSalazarha formulat unaqüestioper saber per què els restauradors han de participar en el rastreig de contagi a través de les dades dels clients i quin és elprocedimenten cas que s'hagi d'activar "el rastreig eficient per contagi".Ambrelació al rastreig, Susanna Vela també ha sol·licitat saber per què Govern a triar una aplicació mòbil amb la base de les empreses informàtiques d'Apple i Google. "El mes de juny vam començar a tenir les primeres notícies respecte a la voluntat de Govern de fer una aplicació telefònica per poder controlar els contactes de possibles positius per Covid-19". Vela ha lamentat que hagin passat més de quatre mesos "i que ara ens assabentem que no hi haurà una app pròpia sinó que es farà una aplicació tenint en compte les que ja estan fent Apple i Google". Els socialdemòcrates volen saber què és el que ha passat aquests darrers mesos i quina és la feina real d'anàlisi que s'ha fet aquest temps.

tracking