pandèmia mundial

El ministre de Salut considera que “estem al final del brot” d'El Cedre

Benazet anuncia 287 contagis durant el cap de setmana i es registren dues defuncions en un dia

El CedreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut dona gairebé per acabat el brot de coronavirus d’El Cedre. Així ho va indicar ahir Joan Martínez Benazet en la roda de premsa en la qual va actualitzar les dades sanitàries. “Estem al final de la cadena de transmissió del brot”, i va valorar que a partir d’ara pràcticament no es detectaran més casos: “Si hi ha un degoteig serà mínim, estem al final del brot.” A més, va afegir que “gràcies a la capacitat de diagnòstic, sembla que el brot no ha estat tan important ni la situació tan dramàtica com a la primera onada”. Segons el titular de Salut, el brot de la residència geriàtrica ha afectat 40 persones, cinc de les quals sanitaris, i ha provocat una pèrdua directa pel virus perquè l’altra que hi ha hagut era un intern que estava en la fase final de la vida amb pal·liatius. Tanmateix, va indicar que durant el cap de setmana s’ha donat l’alta a cinc padrins de l’àrea Covid d’El Cedre i que demà o dijous hi podria haver noves recuperacions.

Dues noves víctimes mortals

Una dona ingressada a la planta de geriatria d’El Cedre i un padrí de més de 80 anys que estava ingressat a l’UCI són les últimes defuncions per Covid-19 i les dues es van produir ahir. Així doncs, ja són 72 les persones que han perdut la vida arran de la Covid-19 i 19 d’aquestes han mort durant la segona onada de contagis. La taxa de letalitat és d’1,6. A més, Benazet va anunciar que durant el cap de setmana s’han detectat 287 positius nous que eleven la xifra de casos totals a 4.325, 3.470 dels quals en la segona onada. A més, va indicar que 2.957 persones han superat la malaltia, 228 més que divendres, en la

El ministre va destacar que es detecten menys d’un centenar de contagis al dia i que la taxa de reproducció se situa en 1,01 i que és necessari mantenir l’esforç per reduir-la a 0,4 o 0,5. També va fer “un clam” perquè se segueixin les recomanacions de restringir les relacions socials “a l’àmbit familiar i laboral sempre estret”, subratllant que als països de l’entorn “les notícies no són bones” i cal un esforç col·lectiu per limitar la transmissibilitat del virus i aconseguir que la rho baixi.

Quant a la pressió sanitària, va destacar que hi ha 41 persones hospitalitzades: 33 a planta (nou de les quals provenen d’El Cedre) i vuit a l’UCI, set de les quals en situació de ventilació mecànica. A El Cedre hi ha 24 residents a la planta de geriatria. Benazet va remarcar que la pressió ha augmentat a planta arran del brot del centre sociosanitari i que la pandèmia obliga els professionals a fer hores extra, és per això que va indicar que es podria reduir l’activitat a l’hospital puntualment.

tracking