La Massana destina 4 milions a ser més sostenible

Les accions inclouen un increment de l'energia verda a Pal-Arinsal

Sessió de comú a la Massana aquest matíEduard Piera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú ha presentat una bateria de mesures de caràcter medi ambiental amb el nom “la Massana Sostenible” entre les que hi ha, per exemple, que el 2022, un terç de l’energia de Vallnord Pal-Arinsal, sigui verda. La cònsol major, Olga Molné, ha dit que “són 10 accions que tindran un cost superior als 4 milions d’euros” i que “gran part d’aquestes actuacions es faran l’any vinent” en la sessió celebrada aquest matí. El conseller de Medi Ambient, Sergui Gueimonde, ha destacat que “Vallnord Pal-Arinsal és el motor econòmic de la parròquia. També ho ha de ser en sostenibilitat”. Molné ha afegit que el pla s’ajusta a l’agenda de les Nacions Unides mitjançant els diferents objectius de desenvolupament sostenible i que “aquest document serà el nostre full de ruta. No podem viure d’esquena al medi ambient”.

El comú ha aprovat conjuntament els límits de titularitat pública de les Pedrasses i Prat Miró, així com els de l’Obac i les Pixistelles. La cònsol major, ha destacat que “una comissió es va desplaçar per delimitar fins on arribava la propietat pública” i recorda que es va fer ja “una aprovació provisional” sense que hi hagués reclamacions. D’altra banda, també s’han aprovat 3 convenis de cessió entre particulars i el comú en concepte de vialitat per sengles obres. Molné ha recordat que “com vam dir a la campanya electoral, volíem comunicar els quarts amb la Massana caminant” i ha destacat que “avui aprovem els convenis per fer les voreres desde Sispony a la Massana" i que “el proper any ho inclourem al pressupost”.

Finalment, Molné ha indicat en relació a al toc de queda a Catalunya, “la crisis és evolutiva i cal veure que passarà d’aquí al desembre. Confiem en el turisme de proximitat, com aquest estiu”.

tracking