pandèmia mundial

Ordino, 'Covid-Ready' a l'hivern

La corporació està treballant amb unes certificacions de qualitat que garanteixin la seguretat del client als establiments i negocis de la parròquia. Es vol mostrar com una zona segura per esquiar. Es destinen 40.000 euros de la rebaixa salarial dels càrrecs electes.

Ordino, 'Covid-Ready' a l'hivernC. ORDINO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Certificacions per mostrar i garantir que el teu negoci és lliure de coronavirus i que s’estan garantint totes les normatives de seguretat establertes pel Govern. Sona estrany, però és cert. Ordino ha iniciat una campanya perquè es consideri la vall segura, en què tots els comerços i establiments que ho desitgin puguin comptar amb un segell de qualitat que garanteixi la seguretat tant del treballador, com també dels clients.

La proposta sorgeix arran d’una taula de treball en què hi ha implicat el sector hoteler i de la restauració de la parròquia, els comerços, turisme i els cònsols. En aquesta es va determinar que per avançar amb el pla de dinamització previst era necessari instaurar una estratègia de cara a la temporada d’hivern, tal com s’ha fet a Ordino- Arcalís.

En total el comú té comptabilitzats 89 establiments, dels quals el 80 per cent ja han respost favorablement. Només dos negocis s’haurien posicionat en contra.

Participar-hi és fàcil. El comú posa a disposició un dossier que el responsable de cada comerç ha d’emplenar. En aquests han de quedar definits els espais que tenen els treballadors, el pla a seguir als accessos per tal que no hi hagi aglomeracions, l’ús del gel hidroalcòholic, etcètera. En resum, un seguit de matisos que després passen a ser auditats. En aquest cas, l’empresa responsable és Bureau Veritas, especialitzada en el sector. Un cop aquest hagin donat el vistiplau, cada local comptarà amb un segell Global Safe Site, basat en la protecció de les persones, els processos i les instal·lacions, o el segell d’Espai Segur per establiments de menor estructura.

En total es destinen 40.000 euros. Aquests provenen de la rebaixa salarial que van fer els cònsols i els consellers en el seu dia per la pandèmia. Així, els interessats no han d’assumir cap cost.

La intenció és clara: demostrar als ciutadans i als turistes que Ordino està preparada per acollir una temporada d’hivern atípica però amb les correctes mesures de seguretat. Aquest és un missatge que volen llançar als turoperadors i a les agències de viatge perquè siguin un atractiu turístic a tenir en compte per a aquells amants de la natura i la neu. De fet, després que el comú presentés aquesta iniciativa, ja hi ha hagut alguns mitjans internacionals relacionats amb l’esport d’hivern que ja han fet ressò de manera positiva de la preparació d’Ordino “Covid- Ready”, i dels quals des de la corporació celebren enèrgicament.

tracking