pandèmia mundial

201 negocis nous i 126 tancaments al tercer trimestre

El Registre de Comerç i Indústria ha registrat un increment de 75 establiments en relació al segon trimestre

El comerç de l'eix central es prepara per reobrir i aixecar els ERTOAlguns comerços ja estan preparats per l'obertura.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Registre de Comerç i Indústria ha tancat el tercer trimestre amb un total de 9.767 establiments actius inscrits, la qual cosa representa un increment de 75 negocis (+0.8%) en relació als registrats el segon trimestre. Entre els mesos de juliol, agost i setembre s'han creat un total de 201 nous establiments, però destaca que hi ha hagut més baixes en aquest període que en l'anterior, amb 126 establiments que han tancat, pels 94 del segon trimestre, fet que reafirma l'impacte general de la Covid-19.

No obstant, el balanç d'establiments és positiu, amb un ritme d'altes que ha crescut un 36,7% al tercer trimestre respecte el segon. Els sectors que més han contribuït a aquest augment han estat el de les activitats professionals, científiques i tècniques, amb un creixement de 43 negocis, així com el sector de la informació i comunicacions, amb una pujada de 21 establiments.

Pel que fa a l'hosteleria, el tercer sector amb més negocis (10,6% del total i 1.034 establiments registrats), va registrar un augment d'un establiment al tercer trimestre, poc abans del decret de tancament dels bars.

El sector que compta amb un major nombre de negocis és el de comerç a l'engròs i al detall; reparació de vehicles de motor i motocicletes, amb un 30% del total i 2.926 establiments registrats. Al tercer trimestre va patir un lleuger decreixement amb cinc negocis menys. Les activitats professionals, científiques i tècniques és el segon sector amb més negocis al Principat, amb un total de 1.590 (16% del total).

tracking