EDUCACIÓ

Un positiu entre l'alumnat de l'Aprèn Català d'Escaldes

Un positiu entre l'alumnat de l'Aprèn Català d'Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei d’aprenentatge de català gratuït del Govern, i més concretament l’Aprèn Català d’Escaldes-Engordany, ha registrat almenys un cas positiu de Covid entre el seu alumnat durant les passades setmanes, tal com es va poder confirmar de fonts properes al mateix col·lectiu d’estudiants. El Govern, però, va assegurar que no coneixia la situació ni tenia constància de cap contagi de coronavirus al servei.

Concretament, el primer cas detectat, tal com ha pogut saber el Diari, és el d’una alumna del nivell A-1 del torn de dimarts i dijous a les 18.30, que va donar positiu per Covid-19. La dona ho va comunicar en el grup de whats app que hi ha creat per a les comunicacions entre el professorat i els estudiants del mateix Aprèn Català per tal que en quedés constància i per indicar que en les properes sessions no assistiria al curs. A aquest missatge, el va seguir una resposta de la professora, en què li desitjava que tingués una ràpida recuperació i que afirmava que “acabarem el curs com podrem, perquè hi ha més casos”.

Cal tenir en compte que l’alumnat amb qui aquesta persona compartia aula, dues tardes a la setmana durant aproximadament dues hores, no han tingut cap comunicació per part de l’executiu ni del servei de rastrejadors, ni tampoc pel mateix servei d’aprenentatge, tot i ser contactes que poden ser considerats directes atesa la quantitat d’hores que compartien amb la persona contagiada en un espai tancat. Cal recordar que el ministeri de Salut ja ha confinat al seu domicili una gran quantitat d’aules, ja sigui totalment o parcialment, en detectar-se casos de coronavirus entre l’alumnat, un punt que no s’ha produït en aquest servei.

Ara com ara, les classes no s’han suspès i no s’ha comunicat cap tipus de mesura addicional a l’alumnat, que continua assistint presencialment a les aules, malgrat haver-hi, com a mínim, un cas confirmat per la pròpia interessada, i altres dels quals el professorat va indicar tenir coneixement.

El centre educatiu disposa de dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada, i que, dins les aules, tot l’alumnat i el professorat porta en tot moment la mascareta, i es deixa un seient lliure entre cada persona per tal de poder garantir les distàncies de seguretat. No obstant això, van assegurar persones que hi acudeixen, són inevitables les acumulacions de gent que és produeixen en el moment d’acabar l’activitat lectiva.

tracking