Un pare i un fill s'enfronten a 9 anys de presó per tràfic de tabac

Un pare i un fill s'enfronten a 9 anys de presó per tràfic de tabacGUÀRDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Audiència de Lugo jutjarà dijous vinent un pare i un fill d’origen gallec acusats d'haver organitzat una “empresa familiar" dedicada al contraban de tabac que adquiria la mercaderia a Andorra i també a Màlaga per després vendre-la en establiments d'hostaleria o botigues 24 hores de la província gallega. Als dos se'ls acusa de contraban, falsedat documental i també tràfic de droga, ja que en les escoltes telefòniques practicades durant la investigació els agents encarregats van determinar que també venien cocaïna i haixix i al domicili que compartien se'ls va intervenir una plantació de marihuana, així com 120 grams d’haixix i gairebé 3 de cocaïna. Els acusats s'enfronten a nou anys de presó.

En l'escrit d'acusació de la Fiscalia que ahir recollien mitjans gallecs s’apunta que l’activitat delictiva relacionada amb el tràfic il·lícit de tabac era, abans del 2013 (quan se’ls va controlar i començar a investigar), el seu únic mitjà de subsistència. S'apunta que els acusats tenien molts clients amb els quals usaven un llenguatge en clau per acordar la compravenda de la mercaderia i que solien portar el tabac a establiments d’hostaleria de les localitats de Sarria o Ribeiras de Lea i a la mateixa ciutat de Lugo. Tanmateix, i per evitar incórrer en un delicte, intentaven transportar sempre tabac valorat en menys de 15.000 euros per esquivar la responsabilitat penal.

De fet, quan la guàrdia civil els va enxampar el juliol del 2013 al municipi de Guitiriz (Lugo) transportaven al cotxe 2.499 paquets de tabac valorats en 11.320 euros. Part de la mercaderia era a més il·legal, sense els precintes que usen les tabacaleres. Les escoltes practicades a partir d’aquell control van permetre descobrir que els homes proveïen de tabac diferents establiments als quals acudien sense avisar prèviament amb la qual cosa es dedueix que eren pràctiques habituals com si es tractés d’una “empresa familiar”.

tracking