pandèmia mundial

L'últim reducte dels bars

La Fada Ignorant es resisteix a abaixar la persiana i gràcies a la seva llicència de sales i espectacles continua operatiu i ofereix actuacions musicals a l’interior del local, això sí, amb una reducció de l’aforament fins al 30% i amb l’obligatorietat de dur mascareta.

L'últim reducte dels barsTONI LAFI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat les restriccions sanitàries del Govern, encara hi ha un bar que s’ha resistit a abaixar la persiana del seu local. Es tracta de la Fada Ignorant, un últim reducte del país que, complint amb la legislació vigent, ha trobat una escletxa per seguir operatiu. Gràcies a la llicència de sales i espectacles que disposa l’establiment, la Fada Ignorant s’empara en l’epígraf d’activitats culturals per poder seguir desenvolupant actuacions musicals a l’interior. “L’única mesura que tenim és la de la restricció d’aforament al 30%”, afirma el propietari del bar, Toni Lafi.

Concretament, la sala té cabuda per a unes 90 persones però amb la reducció de l’aforament poden arribar a venir fins a 30 persones, que romanen assegudes amb la mascareta posada i amb la pertinent distància de seguretat. Així mateix, per reservar s’ha de fer a través del mail lafignorant@gmail.com i recollir després les entrades a taquilles. De totes maneres, tal com indica el decret que recentment ha estat prorrogat pel Govern, el bar no pot oferir cap tipus de servei als seus clients. “L’únic que faig és solidaritzar-me amb la cultura per no suspendre els concerts que ja tenim programats”, manifesta Lafi.

En aquest sentit, el propietari confessa que no obté cap tipus de benefici amb aquestes activitats musicals, sinó que simplement facilita un espai on els artistes puguin tocar i connectar amb el públic. Per aquest motiu, simbòlicament, cobra cinc euros més del preu de l’entrada que fixa l’artista per poder cobrir les despeses que comporta mantenir obert el local. “M’estic trobant molta solidaritat també entre el públic perquè els explico la raó per la qual les entrades són una mica més cares i no em fiquen cap inconvenient. S’agraeix aquest suport perquè sinó tots ens anirem en orris, però és cert que ara mateix hi ha una psicosi tan gran amb la por al virus que és molt difícil que vingui la gent”, assegura. Per prendre consciència de l’afectació de tenir la caixa tancada, Lafi sosté que en una nit amb presència de músics a l’escenari “podria arribar a fer entre 300 i 500 euros”.

Així doncs, des del passat 2 d’octubre, la Fada Ignorant acull espectacles musicals al seu local. En aquell moment, però, encara no havia entrat en vigor el nou decret i sí que es permetia el servei de bar amb la limitació de dues persones per taula. Aquell dia va venir l’artista Daniel Higiénico i un dia després va ser el torn de Vibrand. Les normes del joc, però, van canviar a partir del 9 d’octubre quan va actuar Jofre Bardagí, ja amb la prohibició d’oferir servei presencial als bars. I així successivament va ocórrer el dia 10 amb Ferran Exceso, el dia 15 amb Dani Flaco, el dia 16 amb Pepo López, el dia 17 amb Shuffle Exprés, el dia 23 amb Enric Pez i ahir nit amb Rafa Pons. I si la situació no canvia, la intenció és que el dia 30 faci un concert Mundo Chillón i el dia 31 se celebrin les semifinals del quart concurs de música d’autor. Almenys fins a final de novembre hi ha un reguitzell d’actuacions programades.

A l’hora de seleccionar el cartell musical, el criteri que preval és la diversitat, raó per la qual per la Fada Ignorant s’han interpretat des de gèneres més experimentals fins a apostes més clàssiques com el rock and roll, el soul, el rap o el jazz. “Jo segueixo programant però no sé què passarà. Es parla de confinament, d’estat d’alarma i jo estic molt perdut. La Fada s’aguanta però sempre estem a la corda fluixa. De moment m’agafo al que puc anar fent”, conclou Lafi.

tracking