Reportatge

Els últims dies d'El Punt

El Punt de Trobada tancarà les portes definitivament en poc més d’un mes i, malgrat que la majoria de clients ja ho sap, tots es mostren sorpresos per la notícia

Els últims dies d'El PuntAnna Ribas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Punt de Trobada tancarà les portes definitivament el 30 de novembre. Un dels centres comercials més emblemàtics del país abaixarà la persiana en poc més d’un mes i la imatge d’ahir era la mateixa de cada cap de setmana: l’aparcament ple de cotxes, els passadissos atapeïts de gent i els carretons a vessar. Els prestatges, però, estaven buits en alguns passadissos i se sabia que aquells productes no es reposarien. De fet, els palets i les caixes obertes substituïen els productes ben col·locats i exposats. La sensació era de buit malgrat l’angoixant afluència de gent, que s’agreujava en una situació de pandèmia de coronavirus.

Amb tot, el que estava clar és que ningú es volia perdre la liquidació final del centre comercial i, mentre que alguns clients sabien què era el que volien comprar, d’altres es deixaven perdre entre passadissos, caixes i productes escampats i anaven omplint el carretó amb els productes que els cridaven l’atenció. De fet, la Maria comentava que “no hem vingut a buscar res en concret, hem vingut a fer un tomb i hem anat agafant el que estava millor de preu i ens convenia més”. En la mateixa línia, la Gemma destacava que “ens han dit que tanquen aviat i estaven fent ofertes i hem decidit venir a treure el nas. Hem vingut a buscar una mica de tot, a fer una volta”.

Per la seva part, la Rosa i la seva parella confessaven que només entrar es van deixar emportar per les ofertes: “Veníem a buscar tabac i hem acabat omplint el carretó, hem comprat fins i tot un trineu”. “Som de Barcelona i vam veure que estan de liquidació a través de les xarxes socials i ho volíem aprofitar, de fet hem pujat avui i ara marxarem perquè estan els hotels complets”, afegia. I és que la proximitat del centre comercial amb la frontera sempre ha fet que molta gent de l’Alt Urgell i la Cerdanya s’apropés a fer algunes compres i a omplir el dipòsit de benzina, però també ha estat un reclam per gent que ve des de més lluny.

L’Antònia Domenez indicava que “hem vingut a buscar coses que realment ens feien falta del parament de la llar, som de Barcelona i durant l’any venim bastant sovint a comprar però avui volíem aprofitar la liquidació total”. “Ens sap greu que tanqui perquè moltes vegades pujàvem fins al Punt de Trobada, agafàvem el que ens feia falta i tornàvem a baixar; veníem només a comprar”. I la Gemma fins i tot estava una mica afligida: “M’ha fet una mica de pena, és una botiga a la qual hem vingut sempre i avui m’ha col·lapsat una mica per les caixes, per la gent que està reposant perquè són persones que les he vist sempre i m’ha sorprès una mica. Som de fora però sempre hem vingut a comprar aquí”.

Tanmateix, la Rosa manifestava que “em va semblar estrany que tanquessin, fins i tot els meus pares hi venien a comprar, i ara hem vist que ho agafa una altra empresa i hi posaran un Carrefour però no serà el mateix i no seran els mateixos preus”. I la Maria posava en relleu que “és una llàstima” que el Punt de Trobada tanqui perquè “quan venies a Andorra era un dels punts on sempre acabaves parant i és una llàstima que ara es converteixi en un Carrefour quan ja n’hi ha diversos per aquí”. I també va considerar que “s’hauria de limitar l’afluència de gent perquè n’hi ha molta i és bastant angoixant, penso que ningú ho controla” i afegia que “com a tot arreu, hi ha gent que respecta les mesures de seguretat menys i altres que més”.

El Punt de Trobada va obrir al públic l'1 d'agost del 1990 i ara, 30 anys després, la família Cachafeiro, explotadora del negoci, haurà de desallotjar l'edifici en compliment de la sentència judicial que els obliga a fer-ho i després que no hagi estat possible aconseguir la pròrroga fins al 28 de febrer del 2021 que volien.

tracking