esquí

L'AAME denuncia l'acomiadament de monitors d'esquí

Critica que no es contracta els que hi ha al país i que s’obren quotes perquè en vinguin de fora

L'AAME denuncia l'acomiadament de monitors d'esquíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Monitors del país acomiadats i quota per contractar-ne de forans. Aquesta és la situació que va denunciar ahir l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí en un comunicat. En el mateix, el seu president, Carles Iriarte, explica que “hi ha monitors que eren fixos discontinus i que els acomiaden i els desitgen sort. I altres que els acomiaden però que els ofereixen treballar com a eventuals o caps de setmana”. Cal recordar que les contractacions fixes discontínues s’empren per a aquells treballadors que fan una feina de temporada però que treballen fixos al mateix lloc.

Sobre aquesta situació, des de l’AAME van lamentar que aquesta situació s’estigués produint, en paral·lel, amb l’obertura de quotes per a personal de fora del Principat per ocupar posicions de monitors d’esquí. En el mateix comunicat, l’associació qüestiona que les mateixes estacions que estarien fent aquests acomiadaments puguin contractar altres monitors i insten el Govern que no els permeti fer contractacions foranes si abans no han esgotat les opcions de poder contractar els monitors que ja són residents al Principat. A la vegada, l’entitat encapçalada per Carles Iriarte insta tots els monitors que s’hagin quedat sense feina que s’inscriguin al servei d’Ocupació.

Per la seva part, l’Associació de Professionals de l’Esquí i de Disciplines Associades va indicar al Diari que no tenia constància que entre els associats s’estigués produint aquest tipus d’acomiadaments i que les contractacions dels monitors residents s’estava produint amb normalitat. No obstant això, sí que van indicar que tenien constància que no es realitzarien contractacions de fora per la reducció de les plantilles per la Covid.

tracking