Pandèmia mundial

El brot a l'hospital de la Seu d'Urgell arriba als 20 positius

El centre ha extremat les mesures i ha anul·lat totes les cirurgies i consultes programades fins a nova ordre

Detectat un brot de coronavirus a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell detectat ahir ha sumat més casos avui. En total ja són un total de 20, amb 10 pacients, dels quals quatre han estat donats d'alta i ja es troben al seu domicili, i nou professionals de diferents àmbits, així com una estudiant en pràctiques. La majoria dels casos són asimptomàtics, i només cinc dels positius presenten símptomes, tot i que de caràcter lleu.

Davant d'aquest brot, l'hospital ha decidit extremar les mesures, prohibint les visites als malalts afectats o aïllats. A més, s'ha decidit sectoritzar els pacients del centre i anul·lar totes les activitats programades durant els propers 10 dies, tret de els tractaments quimioteràpics, obstetrícia i urgències. Així doncs, les consultes externes i cirurgies programades han quedat anul·lades fins a nova ordre. En funció de l'evolució es valorarà reprogramar-ho amb la major celeritat possible.

Els pacients contagiats resten a la primera planta de l'hospital, mentre que a la segona planta s'ubiquentots els pacients no Covid del centre, l’Àrea Maternoinfantil i l’Hospital de Dia. A la tercera planta s’han traslladat els pacients de la Unitat Sociosanitària ingressats al centre. Tanmateix, s’ha fet l’estudi de tots els professionals i pacients de la Unitat Sociosanitària que estan a l’edifici del Seminari i aquests han sortit tots negatius.

El director gerent de l’equipament, Francesc Guerra, va explicar ahir “estem tranquils perquè la situació està controlada”, i que “si ja preníem precaucions, ara les estem incrementant encara més”. En aquest sentit es va referir a les visites als pacients hospitalitzats, que des de dimarts estan restringides. A banda, també realitzaran cribratges de forma periòdica.

tracking