x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Enfrontament a Escaldes per les subvencions a empreses

L'oposició afirma que el comú "només vol ajudar a alguns"
Sessió de comú d'aquesta tarda a Escaldes

Sessió de comú d'aquesta tarda a Escaldes

Sessió de comú d'aquesta tarda a Escaldes

Comú Escaldes
Actualitzada 22/10/2020 a les 18:08
El comú d’Escaldes ha aprovat l’ordinació per ajudar a les empreses de la parròquia, amb un tens enfrontament entre els consellers de DA, que han dubtat del bon fer de la majoria i el govern. El cònsol menor, Quim Dolsa, ha destacat que, en el cas dels assessorament “es pot contractar qualsevol empresa del país; això ha de servir per poder fer moure diners a totes les parròquies”. El conseller de DA, Jordi Vilanova, ha criticat els barems fixats acusant a la majoria de “voler ajudar només a alguns i no a tots” i ha fet especial èmfasi amb els topalls.

El conseller de l'oposició demòcrata ha criticat també que no hi ha subvencions per a tots els sectors, i que només n’hi ha per cura d’infants. Ha afirmat que “cònsol, amb els seus diners faci el que vulgui, però amb els de tots, no” i ha afegit que “poden donar ajudes a empreses de fora la parròquia o fora del país”. DA ha votat en contra. No sense tensió, el cònsol menor, Quim Dolsa, ha qualificat de lamentable les interpel·lacions fetes per Vilanova, mentre que la cònsol major, Rosa Gili ha dit que feia un “show”.

"Incompliment" amb les finances comunals
Els consellers demòcrates d'Escaldes han acusat a la majoria socialdemòcrata d'estar incomplint la Llei de finances comunals de manera "flagrant i atemptant contra el dret d’informació, tant dels consellers de l’oposició com de tots els ciutadans” per no haver presentat al ple del comú la memòria explicativa de l’execució del pressupost del 2020, segons han afirmat en un comunicat. L'oposició escaldenca de DA, integrada per Miquel Aleix, Núria Barquín i Jordi Vilanova, ha assenyalat que l'article 98 de la llei estableix que el conseller de Finances ha de trametre trimestralment una memòria de l’execució del pressupost i dels moviments i la situació de la tresoreria comunal i han reclamat a la majoria que lidera Rosa Gili que donin la informació en en el ple en una pregunta que ha entrat al comú per acabar amb el que qualifiquin com falta de transparència.


Els demòcrates han demanat també els detalls de la "solució pactada a la qual s’ha arribat amb els privats en l’afer de Casa Trenella", ja que consideren que hi ha hagut "una modificació del projecte constructiu inicialment aprovat i que aquest ha estat degudament aprovat pel comú”. Els consellers de l'oposició han incidit que no tenen constància del que ha decidit la majoria i per això reclamen saber els canvis s’han pactat autoritzat "així com la documentació que ho justifiqui".


La tercera pregunta entrada dels consellers demòcrates feia referència a la falta d'aparcament que asseguren hi ha a la part alta d'Escaldes i demanen al comú com pensa solventar-la. I han recordat que la corporació impulsa el projecte Caldes per a aquesta zona de la parròquia que atreurà més gent i que no hi ha places suficients per aparcar i que els socialdemòcrates han descartat construir el pàrquing de 600 places de la carretera de l'Obac aprovat pel comú de Trini Marín. L'oposició destaca que aquest equipament "s'ha aturat sine die” i demanen quina estratègia alternativa treballa el comú ara per dotar d’aparcament la zona.
Etiquetes
  • #8 Hanns
    (23/10/20 04:30)

    Era de suposar, a on posa el dit la Gili esclata al moment una bomba de incoherencia esquitxant al seu entorn la metralla de desavinencies. Una mes per el seu llibre d historial de consul, aquest pas el comu haurem de posar mes prestatges a la llibreria .

    Respondre
  • #7 Epp
    (22/10/20 21:28)

    Doncs, Ave, jo crec q en aquest Comú actual, no penca ni déu. 

    Respondre
  • #6 Rosa
    (22/10/20 20:11)

    Almenys toca de peus a terra...i sap que moltes families no son estomacs calents....

    Respondre
  • #5 Ave
    (22/10/20 20:08)

    Eppp no us queixeu que el Quim penca per primer cop a la seva vida. Un miracle!

    Respondre
  • #4 Ferran
    (22/10/20 20:06)

    El tarannà poc democràtic és ben conegut...

    Respondre
  • #3 Anna
    (22/10/20 19:04)

    Sols busquen vots i ajudar als amics. Ja sabem com funcionen en aquest partit. 

    Respondre
  • #2 antònia
    (22/10/20 14:55)

    a veure qui pot més i pot fer mal a l'altre, jocs bruts com sempre i desgast politic

    Respondre
  • #1 lorena
    (22/10/20 12:50)

    Valdria més que es preocupessin per la situació econòmica i per ajudar , que per discutir la llei de finances comunals.

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts