pandèmia mundial

Cribratge setmanal a un 40% de la població per la temporada d'hivern

Afectarà a escoles, centres sociosanitaris, cossos especials i el sector turístic i de serveis, i Govern hi destinarà un milió d'euros mensuals

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el d'Interior i Justícia, Josep Maria RossellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern vol cribrar el 40% de la població resident de manera setmanal durant la temporada d'hivern. Així s'ha explicat en la roda de premsa d'aquesta tarda amb la ministra de Turisme, Verònica Canals, el de Salut, Joan Martínez Benazet, i el de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, en la qual han detallat l'estratègia que vol seguir l'executiu durant la temporada d'hivern per tal de garantir que Andorra sigui una destinació segura, tant per als visitants com per als residents.

Govern destinarà un milió d'euros mensuals per dur a terme una combinació de tests ràpids d'antígens, TMA i PCR. El més cribrat serà el personal sociosanitari, que haurà de passar una provacada dia a partir de la setmana vinent o en 10 dies. Per altra banda, es cribrarà setmanalment els residents de centres sociosanitaris, els professionals sanitaris, els funcionaris que estiguin de cara al públic i els cossos especials, així com la població educacional (alumnes, professors i treballadors) i professionals del sector turístic i de serveis. A més, es farà un cribratge quinzenal al centre penitenciari. Aquestes proves regulars, que començaran quan es tiguin els tests d'antígens, es faran a les mateixes empreses i per les que no puguin, s'habilitaran diferents stop labs a totes les parròquies i es formarà gent per fer els test de saliva una vegada arribin. Segons han indicat en la roda de premsa, aquesta estretègia no és incompatible amb accions preventives impulsades des del sector privat.

Descartats els tests als turistes

El ministre de Salut ha assenyalat que s'han descartat fer tests als turistes per ara, i en tot cas si una empresa privada ho vol fer haurà de presentar un protocol al ministeri de Salut, que ho haurà d'aprovar.

tracking