Salut notifica 188 contagis més

La taxa de reproducció baixa a 1,1 i el ministre de Salut remarca que l'objectiu és situar-se en 0,6

El ministre de Salut ha actualitzat les dades avui dimecresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contagis per coronavirus han augmentat en 188 més des de dilluns fins arribar a un total de 3.811 positius des de l'inici de la pandèmia, segons ha informat el ministre de Salut. El total de casos actius se situa en 1.278 i les recuperacions ascendeixen a 2.470 persones.

Joan Martínez Benazet ha destacat que la taxa de reproducció (RHO) continua a la baixa i queda en 1,1 i ha incidit que l'objectiu ha de ser que hi hagi menys d'un contagi per cada persona infectada i que la taxa s'ha de reduir fins a 0,6. El nombre de proves TMA ha estat de 9.996 en l'última setmana per cada 100.000 habitants, per sota de les 11.000 de la setmana passada "pel trasllat de l'Stop Lab mòbil que ha estat dos dies sense estar operatiu per fer una revisió", ha explicat el ministre.

La xifra d'ingressats a l'hospital augmenta avui a 35 malalts, dels quals 27 estan a planta. El total d'hospitalitzats pel virus supera en nou pacients al registrat ahir i en el cas de l'UCI hi ha una persona menys que ha passat a planta. El ministre ha destacat que es tracta de vuit persones intubades amb edats entre els 51 i poc més de 80 anys "que estan greus" i tot i que la pressió per la quantitat de pacients amb ventilació mecànica sigui inferior a la primera onada "la situació és dolorosa".

Martínez Benazet ha exposat que hi ha capacitat per ventilar fins a 52 persones amb 37 ventiladors amb el màxim nivell de prestacions i la resta amb un tipus de ventilació menys invasiva. I respecte a la taxa de letalitat ha assenyalat que és d'1,6 des de l'inici de la pandèmia i de 0,3 en la segona onada tornant a recordar que Andorra està al capdavant dels països pel nombre de diagnòstics que es fan.

Pressió sanitària

El ministre ha tornat a ressaltar que aquesta onada de la pandèmia està provocant menys incidència sanita`ria però ha manifestat que "és obvi que hi ha pressió" sobre el sistema sanitari perquè tot i que s'ha fet un esforç en la contractació de personal ara hi ha professionals que no poden treballar perquè estan confinats. Alguns per contactes amb positius i d'altres per fer-se càrrec dels fills que estan aïllats per casos a les escoles. I ha argumentat que aquestes absències "es tradueixen en hores extres que està negociant el comitè d'empresa del SAAS amb la direcció i ho deixo a les seves mans" afegint que el sistema està "patint per baixes directes o indirectes".

tracking