Política

El PS vol que el Raonador controli el compliment de la Llei de la Transparència

Salazar critica la inacció davant l'informe del GRECO

Susanna Vela i Judith Salazar durant la roda de premsa al ConsellPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata vol que la institució del Raonador del Ciutadà supervisi el compliment de la llei qualificada de la transparència i accés a la informació. Així ho han explicat les conselleres Judith Salazar i Susanna Vela durant una roda de premsa celebrada aquest matí on les socialdemòcrates han presentat fins a 50 esmenes al text inicial. Així doncs, per al PS caldria que fos el Raonador, mitjançant un informe de caràcter anual i presentat davant el Consell General, el qui vetllés perquè la llei funcionés tal com està prevista i una de les esmenes va en aquest sentit.

A més a més, Vela ha exposat que aquestes esmenes eren perquè al seu parer, el text presentat tenia moltes mancances. Entre altres mesures, el PS ha inclòs que les declaracions de béns siguin de caràcter públic o que hi hagi un règim sancionador, dos preceptes que no hi havia en el text inicial. Vela ha indicat que "hem parlat ja amb els grups i espero que es pugui fer un bon treball en comissió per tal que moltes d'aquestes esmenes puguin tirar endavant".

D'altra banda, Judith Salazar, ha criticat que no s'estigui ja actuant davant el darrer informe del GRECO en que constatava que no es complien les mesures recomanades per tal d'evitar casos de corrupció. "Se'ns hauria de posar la cara vermella quan un organisme fa un informe com aquest" ha afirmat Salazar, que ha afegit que "no complim amb mesures per evitar la corrupció parlamentària, o en la justícia". La consellera s'ha referit també a la reforma constitucional que s'hauria d'emprendre per convertir el càrrec dels batlles en indefinit i no com ara mateix que s'ha de renovar als cinc anys i ha dit que no es pot dilatar més. Deixem de postposar-la i prenem mesures".

tracking