Salut

Nou servei de traumatologia per "recuperar la confiança" dels andorrans

L'hospital ha incorporat nou professionals a aquesta àrea i actualment n'hi ha un total de 17

Nou servei de traumatologia per "recuperar la confiança" dels andorransFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'hospital ha presentat aquest matí el nou servei de traumatologia i ortopèdia, basat en la subespecialitat, la capacitat d'integrar totes les intervencions i la qualitat. Un servei que, segons ha indicat el director de traumatologia, David Roca, busca "recuperar la confiança" dels ciutadans a l'hora d'operar-se a Andorra i així evitar que es desplacin a Barcelona o al territori francès: "El 80% de l'equip ve de Barcelona i la majoria hi seguim treballant". "Baixar a Barcelona quan tenim Barcelona aquí no té sentit", ha valorat.

Roca ha detallat que quan el SAAS es va posar en contacte amb ell fa dos anys, van fer un estudi que els va fer importar la metodologia d'un hospital de tercer nivell de Barcelona a Andorra, i adaptar-lo: "No per ser més petits hem de tenir una atenció pitjor". I considerava que el servei subespecialitzatpermet donar una atenció "perfecta i de qualitat".

L'hospital ha incorporat nou professionals a aquesta àrea i actualment n'hi ha un total de 17 tot i que la voluntat és fer alguna contractació més. Els especialistesestan dividits en set unitats: maluc i genoll, espatlla i colze, mà i canell, columna, peu i turmell, traumàtics i ortopèdia infantil.

Durant la presentació, el director assistencial del SAAS, Marcel Prats, ha apuntat que el nou servei de traumatologia arriba en un moment en què "la pandèmia no ens deixa fer el que ens agradaria", sobretot perquè, tal com ha destacatRoca: "Tenim molts llits ocupats per la Covid i això fa que no puguem ingressar malalts per operar i el rendiment del quiròfan ha disminuït". Una intensitat reduïda que va començar amb les obres dels quiròfans, al març es va veure afectada amb la pandèmia i actualment amb la segona onada. Amb tot, insistia que tot i que durant el maig i el juny van tancar la majoria de serveis per destinar tots els esforços de la pandèmia, ara prenen les decisions de manera diària. "Viure amb la Covid vol dir treballar per donar la màxima atenció a tots els pacients, amb o sense Covid, hem d'intentar tirar endavant tots els projectes amb major o menor velocitat però sense aturar-los".
tracking