x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Funció Pública

Pallarés no descarta les prejubilacions durant el procés de digitalització

Els canvis afectaran 350 llocs de treball i es preveu que una part del personal es reubiqui
Judith Pallarés

La digitalització facilitarà aprimar la plantilla

Judith Pallarés, Ministra de la Funció Pública

Actualitzada 21/10/2020 a les 11:41
La porta de les prejubilacions s’obre als treballadors funcionaris durant el procés de digitalització de l’administració. Així ho va indicar la ministra de la Funció Pública, Judith Pallarés, en una roda de premsa celebrada ahir, per anunciar un concurs públic per a la contractació d’una empresa externa que ajudi en el procés. “La digitalització comportarà que hi hagi canvis en els llocs de treball. I en alguns casos es faran prejubilacions i en altres es reubicarà el personal afectat”, va afirmar la ministra, que va afegir que “el procediment afectarà uns 350 llocs de treball”.

Pallarés va indicar que “l’administració s’aprimarà durant aquest procediment, ja sigui mitjançant les prejubilacions, perquè es contractaran menys eventuals, o perquè determinats llocs de treball obsolets no es tornaran a cobrir”. No obstant això, la ministra va deixar clar que en cap cas es realitzaria cap tipus d’acomiadament “perquè la legislació no ho permet”, i va indicar que “hem de ser conscients que amb els processos digitals molts llocs de treball canviaran. Caldrà que hi hagi formació i també s’han d’actualitzar les graelles salarials que estan desvirtuades”, ja que la darrera publicació, segons va dir, és de fa 20 anys. Pallarés va confirmar que per tota la implantació ja s’estava en diàleg amb els diferents sindicats.

Amb relació al concurs públic, la ministra va indicar que el cost total serà de 215.000 euros i que aquest import es repartirà entre l’any en curs, el 2021 i el 2022. En aquesta línia, la titular de la Funció Pública va explicar que “la nostra voluntat és que a final d’any el concurs ja pugui estar adjudicat”. Finalment, i amb relació a la regulació del teletreball, va comentar que en breu s’hauria de publicar el decret que el reguli en la funció pública i va recordar que “ens hi vam haver d’adaptar molt de pressa. Però que al cap i a la fi la digitalització també a d’afavorir aquesta pràctica”.
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts