x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cas BPA

El TC rebutja el recurs de la querella contra Alberca per tortures

L'Alt Tribunal argumenta que l'aute del TS deixa clar que l'exgestor de BPA Sergi Fernández ha de pagar les despeses processals
La sala número tres de la seu de la Justícia.

El Superior manté en el sumari del 'cas Gao Ping' els 'mails' de De Rosselló

La sala número tres de l'antiga seu de la Justícia.

ARXIU
Actualitzada 21/10/2020 a les 12:57
El Tribunal Constitucional (TC) no ha admès a tràmit el recurs d'empara que l'exgestor de Banca Privada (BPA) Sergi Fernández va presentar contra l'aute dictat pel Tribunal Superior de Justícia en relació a la querella que havia posat al fiscal general, Alfons Alberca, i al cap de la Unitat d'investigació criminal del servei de policia, Jaume Antich, per presumptes delictes de tortura, coaccions i amenaces condicionals a l'empresari valencià Rafael Pallardó.

L'Alt Tribunal considera que, tot i que la sala penal del TS va reconèixer el dret a tràmit de Fernández a presentar la querella, Corts ja l'havia rebutjat prèviament per "la manca de realitat dels fets que denunciava" i considera que el dret a presentar-la no indica que el tribunal li doni la raó. El Constitucional també argumenta que la no admissió del recurs d'empara es deu al fet que l'aute deixa clar que es condemna el recurrent al pagament de les despeses processals i que no hi ha cap circumstància que permeti descartar l'aplicació del criteri esmentat.

El TC també ha desestimat el recurs que la representació de Fernández havia interposat pel nomenament d'un nou magistrat per aquesta causa. La defensa de Fernández argumentava que la batlle Canòlich Mignorance, la mateixa que en el seu dia va ser la instructora del cas, s'havia limitat a constatar defectes de forma que no permetien evidenciar imparcialitat, que s'hauria d'haver abstingut "per la seva contaminació en haver instruït la causa afectada per la querella objecte de discussió", i que no era cert que no tingués coneixement de les possibles irregularitats en les declaracions de Pallardó. L'Alt Tribunal argumenta que la defensa dels processats coneixia la identitat de la magistrada "des de les primeres providències" i ha ratificat la imparcialitat de Mignorance.

Fernández està imputat en la causa primera de BPA, el conegut com a cas Gao Ping, i Pallardó és un dels testimonis clau del sumari d'un judici ara mateix suspès en espera de la resolució de les qüestions prèvies. El gener d'aquest any la representació legal de Fernández va interposar una querella contra Alberca i Antich per aquests presumptes delictes, fet que el Tribunal de Corts va rebutjar. La defensa de Fernández va presentar aleshores un recurs d'apel·lació davant la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia que també es va tombar i que el condemnava a pagar les despeses processals causades en aquesta segona instància. Tot i així, es van presentar dos recursos d'empara en relació amb aquesta causa i paral·lelament al segon, es va adjuntar un incident de nul·litat contra la sentència. La sala penal els va desestimar, fet pel qual el passat juliol Fernández va presentar el recurs d'empara al TC que també ha estat rebutjat.
Etiquetes
  • #1 Vergonya
    (21/10/20 16:23)

    Diuen que falten provar els fets, jajajajaj, el mateix Rafael Pallardo diu que va ser presionat i coaccionat per el fiscal i comisari, d'aixo en diuen justicia, quin riure.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts